Počesalnica, butični frizerski salon

Helena Peterlin 25.04.2022
salonpocesalnica2

Lastnik in frizer Domen Gašperin je Počesalnico odprl leta 2017. Ko je nekega dne posedal v bližnji kavarni, mu je pogled obstal na staromeščanski hiši z mnogo grafiti in veliko belo izložbo. Izkazalo se je, da je bila za mamljivo izložbo nekoč zdravstvena ordinacija in Domen je v hipu sprejel eno najpomembnejših odločitev v svoji karieri – prav za to izložbo je odprl svoj frizerski salon. Kot velik estet je sodeloval pri snovanju celostne podobe salona. Imel je jasno vizijo: vpadljivo ime, močna vizualna prezenca in pompozen logotip. V logotipu Počesalnice, ki sta ga pomagala snovati Emil Kozole in Miha Artnak, je stiliziran obraz speče meduze, ki je čistih linij z okoli glave ovitimi pleti. Upodobljen je tudi na provizorični preprogi v čakalnici salona, kjer kraljuje skupaj z zofo znane oblikovalke Nike Zupanc. Arhitektka Alja Vehovec je majhen prostor oblikovala tako, da v gostu vzbudi močna ambientalna občutja, vrhunske frizerske storitve pa celotni izkušnji dodajo še piko na i. Posebnost salona so tudi velika okrogla ogledala, visok strop in mogočna okna, ki v prostor prepuščajo veliko količino naravne svetlobe.


»Glavna elementa salona sta tapeta z bujnim tropskim zelenjem in netipični frizerski interier.«

Tudi samo ime Počesalnica ni izbrano nepremišljeno. Beseda pomeni ne le, da se v salonu lahko počešete, temveč da nudijo celostno frizersko storitev na izjemno visoki ravni. Domen je kar nekaj časa razmišljal, kaj bi Počesalnico naredilo še bolj posebno. V salonu je kovinski poličnik, na katerem so razpostavljeni rastlinje in izdelki za nego las. Manjkalo pa je še nekaj. Po večletnem razmišljanju in dogovarjanju je Domen naredil korak naprej in uresničil še eno željo. Lansiral je svojo krtačo za lase.


Prav posebna krtača za lase ...
Domnova želja je bila, da krtača poskrbi za videz gladkih in sijočih las, da se mokri lasje z lahkoto razčešejo in da je prožnost ščetin taka, da ne lomi in ne poškoduje las. Ščetine pa naj zagotavljajo, da lasje po uporabi niso naelektreni. Krtača Počesalnica ima najlonske ščetine različnih dolžin, vpete v gumijasto blazinico. Kombinacija obeh poskrbi, da so lasje po uporabi svilnato gladki in ne naelektreni. Primerna je za vse dolžine in tipe las, lasje, tako mokri kot suhi, pa se brez težav razčešejo in se ne lomijo.

Krtača je tudi estetsko dovršena, sijočega črnega videza in z logotipom Počesalnice na ročaju. Redno česanje las je pomembno, saj s tem porazdelimo naravna olja od lasišča do konic in odstranimo lase, ki so pripravljeni na izpadanje, in s tem naredimo prostor za nove, sveže in sijoče lase. Česanje las pomaga pri ohranjanju zdravja lasišča in lasnih mešičkov. S česanjem las s krtačo nežno prehajamo čez lasišče in spodbujamo pretok krvi. Ob redni uporabi krtače za lase se na ščetinah nabirajo lasni prameni, ostanki izdelkov za lase in odmrle celice, ki so lahko odlično gojišče za bakterije. Pomembno je, da vsakih nekaj dni odstranimo lase, ki so se nabrali na ščetinah krtače, saj bomo z redno higiensko rutino prispevali k še bolj zdravim in sijočim lasem. V ta namen je Domen vsaki krtači dodal glavniček za čiščenje in žametno vrečko za shranjevanje.


Več o samem salonu in krtači za lase si lahko preberete na spletni strani Počesalnice, kjer lahko tudi naročite svojo krtačo, ali pa se kar osebno oglasite v salonu. 


Počesalnica, Metelkova ulica 1, Ljubljana
Telefon: 070 611 776
facebook.com/pocesalnica

instagram.com/pocesalnica

pocesalnica.com

Izbor urednika