Triki za barvanje las doma

Lana Bauman 30.01.2019
Foto: Unsplash

Striženje pred barvanjem

Če želimo svojo pričesko popolnoma preurediti in poleg barvanja, lase tudi postriči, je pomembno, da slednje storimo najprej. Zakaj bi se namreč trudili z barvanjem las, ki jih bomo kasneje odstrigli? Zapravljanje časa, denarja, volje in energije. Lase vedno najprej postrižimo, nato si jih pobarvajmo.

Upoštevajmo navodila

Velikokrat je kršenje pravil zaželjeno, vendar ne pri barvanju. Vsaka škatla barve ima na hrbtni strani podrobna navodila, zato jih pred uporabo preberimo in jih upoštevajmo.

Foto: Unsplash

Barva je trajna

Kar pomeni, da bo trajno ostala tudi na drugih delih telesa, oblačilih in brisačah. Preden začnemo z barvanjem las, slecimo nova oblačila in raje izberimo tista, ki se lahko umažejo, na roke nadenimo plastične rokavice, ki so običajno priložene barvi, in pripravimo stare brisače. Če uporabljamo temnejše odtenke, si lahko čelo in vrat ob lasišču namažemo z vazelinom - tako poskrbimo, da bo barva ostala zgolj na laseh.

Hladen tuš

V prvih tednih od barvanja je priporočljivo, če je temperature vode, s katero umivamo lase, nekoliko nižja. Tako bo barva ostale dlje časa sveža in intezivna.

Maska za lase

Če želimo lase ohraniti mehke in sijoče je priporočljiva uporaba maske za barvane lase. Maska deluje kot dodatna in trajna zaščita, zato jo uporabljajmo redno.

Foto: Unsplash

Svetle konice

Naravni lasje so pri konicah vedno nekoliko svetlejši. Če želimo z barvanjem dobiti naraven videz, na konice nanesimo le en sloj barve. Barvati začnimo pri rastišču in barvo počasi razporedimo proti konicam.

Izbor urednika