2. filmski večer Touch of Water

CITYLIFE 23.04.2019
Touch of Water

Vsi potrebujemo vodo. Vsi smo iz vode, a človek premočno vpliva na njeno kakovost, količino, distribucijo, celo ceno. Vodni športi niso izjema med slabimi vplivi, a hkrati prav z aktivnostmi na in pod vodo prikazujemo, kako lepa je narava in kako pomembno je, da jo varujemo. Filmski večer TOUCH OF WATER zato ne želi biti samo to, ampak dogodek in druženje z zavestjo, da so vodni viri omejeni in ranljivi.


Na dogodku, ki bo letos že drugič, bo v Kinu Komuna v četrtek, 9. maja 2019, ob 19. uri, prikazanih več športnih filmov (surfanje na valovih, jadranje na deski, prosto potapljanje, SUP) ter naravovarstveni film Straws.

Film STRAWS 
Problem onesnaževanja oceanov z plastiko eksponentno narašča vsako leto. Letno človek proizvede več kot 300 milijonov ton plastike, polovica tega je namenjena za enkratno uporabo, vsako leto pa okoli 8 milijonov ton konča v naših oceanih. To težavo lahko rešimo in to lahko storimo z izobraževanjem in angažiranjem vseh v pogovoru, da ponovno premislimo o plastiki. Osrednji film večera, Straws si prizadeva spremeniti način ravnanja s plastičnimi slamicami, saj so le te povsem nepotrebne.

Fotografska razstava Kultura oceana 
Erik Emeršič, rojen leta 1990 v Mariboru, je diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij in trenutno končuje magistrski progam oblikovanje vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V študijskem letu 2015/2016 je prejel priznanje za odlične dosežke Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. V letu 2018 je prejel Merit Award na natečaju Graphis New Talent Annual 2018 iz področja grafičnega oblikovanja, “Pop- up Book”. Svoja dela je do sedaj predstavil na mnogih razstavah v Sloveniji in tujini. Trenutno živi in ustvarja v Ljubljani.  


Vsi ljubitelji vodnih športov in čiste narave vabljeni v kino, pod gladino, med valove!

Več na na FB

Povezava na video napovednik.

Partnerji dogodka: Geberit, Rip Curl, Flaška, Mares, Drytidebag, Ujusansa, Urbano življenje - CITYLIFE.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča