21. Sempl bo kmalu razkril prihodnost medijev in komunikacij

CITYLIFE 26.11.2019
21. SEMPL

V Slovenijo prihajajo predstavniki vodilnih globalnih podjetij, kot so Facebook, Viber, Mastercard, Discovery, WARC in Outbrain ter številni mednarodni svetovalci in strokovnjaki. 

Več kot 1.200 udeležencev, ki jih pričakuje organizator, si lahko obeta vrhunski vpogled v trende in prihodnost poslovanja podjetij, komunikacij in oglaševanja. 

Dogodek, ki ga bo tudi letos povezoval britanski igralec Julian Rhind-Tutt, bo prvič dostopen tudi gluhim in osebam z okvaro sluha, saj bo program osrednjega odra v celoti tolmačen v slovenski znakovni jezik. 

Četrtek, 28. november: Za uspeh v prihodnosti morate vse obrniti na glavo

Glavni govorec konference je zagotovo zvezdnik svetovnih odrov, britanski svetovalec Jonathan MacDonald, ki bo prisotne potegnil iz cone udobja in na glavo obrnil njihov način razmišljanja. Na primerih bo pokazal, kako bo izgledala prihodnost in kaj moramo spremeniti že danes, da bomo lahko uspešni tudi jutri. Si predstavljate, da na spletne oglase ne boste več klikali, ampak se z njimi pogovarjali? Umetno inteligenco, ki to že omogoča razvijajo pri podjetju Instreamatic.com, katerega soustanovitelj Simon Dunlop bo pojasnil, zakaj je glas veliki novi trend v oglaševanju, o pogovornem poslovanju pa bo spregovoril tudi Tim de Boer, direktor za razvoj poslovanja pri LivePerson. Kako se dopolnjujejo kreativnost, inovativnost in poslovna uspešnost bodo vsak na svoj način pojasnili Maëva Le Roch, Mastercard, Chiara Manco, WARC in Will Goodhand iz System1 Group. Tisti, ki iščejo rešitve za rast spletnih prihodkov, pa bodo za nasvete in veliko uporabnih idej izvedeli od e-commerce strokovnjaka in dolgoletnega svetovalca podjetja Electrolux, Stefana Carringtona. Omenjenim se bodo na odru pridružili še psihologinja oblikovanja Lauren Kelly, ki s pomočjo znanosti o vedênju potrošnikov, pomaga oblikovalcem izdelke približati množicam, Ivan Ivanov, regionalni direktor marketinga in vodja digitala v regiji CEEMCA pri Discoveryju, ki bo na humoren način pogledal, kdo od “odpisanih” je v medijskem svetu še vedno živ in zakaj, Gosia Nierodzinska, kreativna strateginja za Facebook in Instagram, motivacijski govorec in ambasador mladih Ali Mahlodji ter Alessandra di Lorenzo, direktorica lastminute.com-ovega medijskega podjetja Forward. Od domačih govorcev bodo mnenja o tem, kako blagovne znamke vplivajo na našo kulturo na uvodnem panelu soočili Branimir Brkljać, Lea Stanković in Uroš Goričan. Zanimva debata, ki jo bo moderirala predsednica konference SEMPL, Valerija Prevolšek, bo odličen uvod v dvodnevno dogajanje. 

Petek, 29. november: Dobre zgodbe in sodelovanje kot konkurenčna prednost

Pravijo, da se na dobre stvari splača počakati. Tokrat bo tako tudi na SEMPL-u, kajti z nastopi izjemnih govorcev bodo nagrajeni le tisti, ki bodo počakali do konca. Trenutno najboljši strokovnjak za inovacije na svetu, Američan Greg Satell bo razložil, kako se znajti v novi dobi inovacij, ki bo v ospredje postavila prepričljive zgodbe in sposobnost sodelovanja. Zgodbe pripoveduje tudi Vikki Ross, ena izmed 30 vodilnih tekstopisk in kreativk na svetu, ki trdi, da za prepričljivo zgodbo potrebujemo več kot le podatke. Temu, da sta zvok in glas trenutno najbolj vroči trend v svetu komunikacij bosta pritrdili tudi Avstrijka Charlotte Hager, ki bo predstavila študijo Planet Audio 2025 in španska profesorica Emma Rodero, ki se v ukvarja z merjenjem psihofiziološkega odziva poslušalcev na oglase in analizira, kako lahko zvok in glas izboljšata raven pozornosti. V času družbenih omrežij pa ne gre brez vplivnostnega marketinga. O prihodnosti in izzivih le-tega bo predavala vodja digitalnega marketinga v nizozemski agenciji IMA Claudia Cameron. Ustanoviteljica agencije MG Empower, Maira Genovese pa bo osvetlila revolucionaren pohod TikToka med generacijo Z. Trendov v komunikacijah se bosta lotila tudi Momchil Elenkov, Rakuten Viber in  Samuel Scott, kolumnist pri The Drum. Tega, da je umik iz ponorelega sveta nujen za uspeh v poslu, se zavedajo tudi organizatorji, saj bosta klasične strokovne teme popestrila norveški ekstremist Erling Kagge, ki je peš osvojil vse tri vrhove sveta in zvezdnik med kreativci, Aljoša Bagola. S prvim se bo o tem, kaj v svetu hrupa pomeni tišina, pogovarjala Vesna Milek, Aljoša pa bo javnosti premierno predstavil svoj prvenec “Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke”. Osrednji program bo zaključil energični start-upovec Phil Kemish, soustanovitelj podjetja Reboxed, ki bo predstavil, zakaj marketing prihodnosti ne bo več temeljil zgolj na oglasih, temveč zagovorništvu in blagovnih znamkah, ki bodo kupce pridobivale z značajem.

Letos velja pozornost nameniti tudi vzporednem programu, delavnicam, kjer bo med drugim govora o inovativnih kulturah, poslovni inteligenci, trikih za večjo uspešnost spletnih trgovin, svetu brez všečkov, nativnem oglaševanju, lažnih novicah, kreativnih pristopih na Instagramu ter o tem, kje najti varno okolje za lokalne oglaševalce.

Več na: sempl.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika