4 aplikacije za učenje tujih jezikov

Klavdija Rupar 18.02.2019
Foto: unsplah

V šoli smo se učili enega mogoče celo dva tuja jezika, ki ju bolj ali manj znamo, nekatere bolje druge slabše. V trenutnem tempu življenja, kjer ni nič nenavadnega, če svojega bodočega partnerja spoznamo v tujini ali vsako leto potujemo v več različnih držav, je znanje angleščine skoraj premalo. In kaj lahko naredimo, da se naučimo še kakšnega tujega jezika? Predstavljamo štiri aplikacije, s katerimi bo učenje hitro, učinkovito in preprosto.

Duolingo

Duolingo združuje tako prevajanje, branje, poslušanje in govorjenje. Če bomo nekaj časa dnevno posvetili določenemu jeziku bomo z Duolingom hitro in uspešno napredovali pri učenju. Narejen je na takšen način, da vadimo vse funkcije naenkrat.


Foto: itunes

Memerise

Aplikacija Memerise, pri kateri se osredotočamo tako na pogovor, zapomnitev, slovnico, poslušanje in ponavljanje tistega kar smo se že naučili. Na posnetku lahko slišimo rojene govorce, s čimer lahko bolje prepoznamo besede in jih lažje uporabljamo v resničnih pogovorih.


Foto: itunes

Busuu

Če želimo zveneti kot pravi lokalci, je aplikacija Busuu najbolj primerna. V aplikacijo so vgradili tudi družbeno interakcijo, v začetne fraze pa so dodali že tudi nekaj naprednega znanja. Poleg tega, da govorimo o aplikaciji, je delno tudi družbeno omrežje, oblikovana pa je tako, da govorne in pisne vaje popravljajo dejanski rojeni govorci.

Foto: itunes

Drops

Aplikacija Drops  je ena izmed najboljših za učenje novega jezika. Primerna je za vse tiste, ki se želimo hitro naučiti novega jezika in nimamo veliko časa, saj je posamezna vaja dolga le pet minut, tako da je konec vseh izgovorov, da nam primanjkuje časa za učenje novega jezika.

Foto: googleplay

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča