5 kosov, ki jih morate kupiti ob ureditvi domače pisarne

Klavdija Rupar 23.12.2020
pexels-photo-572056

Naše službene pisarne so se selile domov že ob prvem valu koronavirusa. Nekaj podjetij je kasneje ponovno začelo delati v pisarnah, večina pa jih je vsaj nekajkrat tedensko še vedno delala od doma. Ob drugem valu se je prav tako veliko podjetij odločilo za delo od doma. Marsikdo je tudi ugotovil, da mu je takšen način dela precej bolj ljub, saj ima več miru in je delo hitreje opravljeno. Ste eden izmed tistih, ki dela od doma tudi v drugačnih razmerah, vendar še vedno delate kar za kuhinjsko mizo ali na kavču? Potem vam danes predstavljamo pet stvari, ki jih potrebujete za svojo pravo domačo pisarno.

Privoščite si slušalke, ki zadušijo zunanji zvok
So vaši dnevni polni sestankov, okoli vas pa ves čas hodijo otroci, partner in še domača žival? Obvezna oprema: slušalke, ki zadušijo zunanji zvok. Če doma nimata prav posebne pisarne, v kateri lahko v miru opravljate svoje delo, bodo slušalke poskrbele, da se boste lahko povsem odklopili od zunanjih motenj in zvokov.Foto: Pexels

Miza z različnimi funkcijami
Poskusite dobiti pisalno mizo, ki bo imela več različnih funkcij. Če ste navajeni konstantnega dela v pisarni in doma nimata prav prostora za delati, potem bo večja miza s predali hitro lahko prevelika za majhen prostor. Kupite mizo, pri kateri lahko odprete zgornji del, spodaj pa se skriva ogromno prostora. Če veste, da se boste ob koncu pandemije vrnili v pisarno, pa kupite takšno mizo, ki jo lahko ob drugačnih okoliščinah uporabljate za druge namene.

Dodajte udoben stol
Večino dni zagotovo preživite na stolu pred računalnikom. Zato je udoben stol ključnega pomena za dobro počutje in lepo držo. Poskusite najti ergonomičen stol, ki bo poskrbel za dobro držo. Vsekakor se poskušajte izogibati dela na kavču, postelji ali za kuhinjsko mizo. V vseh teh primerih si namreč res lahko poškodujete vaš hrbet.Foto: Pexels

Investirajte v dobro svetlobo
Dobra luč je ključ do produktivnosti in dobrega videza, ko se morate udeležiti že stotega video klica. Delo od doma je poskrbelo, da smo večino časa brez ličil in vsak video klic nas prisili, da se vsaj malenkost uredimo. Z dobro lučjo bodo tudi te težave odveč. Kupite profesionalno svetilko, ki bo svetlobo enakovredno porazdelila po vašem obrazu.

Ne pozabite na podaljšek
Podaljšek za elektriko je zagotovo obvezna oprema vsake domače pisarne. Kar naenkrat je okoli vas ogromno kablov (polnilec za računalnik, polnilec za telefon, kabel od ekrana itd.) Nujno kupite podaljšek, ki vam bo omogočal, da boste lahko naenkrat polnili več naprav.

Foto: Pexels


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča