5 nasvetov za pozitivno izkušnjo na družbenih omrežjih

Klavdija Rupar 29.06.2020
pexels-photo-1092671

Družbena omrežja so zabavna, motivacijaska in odlična za krajšanje prostega časa. A obenem znajo biti tudi precej stresna, nerealna in škodljiva. Ste kdaj razmišljali o tem, da bi izbrisali Facebook ali Instagram? Predlagamo, da tega ne naredite, saj vseeno lahko pridobite tudi nekaj pozitivnih vidikov, za boljšo izkušnjo pa lahko sledite našim nasvetom.

Ne bojite se pritisnite gumba "unfollow"

Zagotovo ste že večkrat pregledali profile ljudi, ki vsakič znova poskrbijo, da se v svoji koži počutite slabo. Zato je edina pravilna rešitev, da kliknite na gumb unfollow. Ne sledite nikomur, ki vam prinaša slabo energijo ali vam ni všeč. S tem boste poskrbeli za bolj pozitivno izkušnjo in iz življenja črtali vse toksične ljudi. Enako velja tudi za vse, ki vam puščajo negativne komentarje ali vas napadajo. Takoj jih blokirajte.

Uravnotežite spletne in interakcije v živo

Ni dovolj, da se z ljudmi slišite samo preko spleta in družbenih omrežij. Osebni stik je izredno pomemben, saj z njim razvijete bolj globoka razmerja, obenem pa lahko debatirate tudi o problemih in težavah, ki jih ne delite preko spleta.

Foto: Pexels

Izogibajte se argumentom

Družbena omrežja so polna ljudi, ki imajo močno mnenje. Nekatera med njimi so dobra in nam pomagajo, da stvari vidimo iz drugačnih zornih kotov. Zakaj? V resničnem življenju večino časa preživimo z ljudmi, ki imajo podobna ali enaka mnenja kot mi, na spletu pa tako lahko tudi izvemo kaj novega. A pazite, da se ne zapletate v nepotrebne debate in si nakopljete dodatnih težav.

S svojimi objavami bodite avtentični

Pri objavah in želji po komentarjih se hitro zgodi, da ljudje medtem ko se predstavljajo svetu, izgubijo stik s samim seboj. Če si želite pozitivnih izkušenj, potem se ne pretvarjajte, da ste nekaj, kar niste. Objavljajte stvari, ki vas veselijo in jih želite deliti s svetom.

Foto: Pexels

Vzemite si odmor

Prevelika uporaba družbenih omrežij ima lahko velik na vaše počutje, zato je pomembno, da si vsake toliko vzamete nekaj časa stran. Če opazite, da se po uporabi ne počutite dobro, potem je obvezno, da si vzamete odmor. Lahko je to nekaj ur na dan, ali pa se vsak teden odločite za daljši časovni interval brez telefona.


Izbor urednika