5 preprostih načinov za dišeč dom

Klavdija Rupar 09.07.2018
Foto: Unsplash

Z vsemi vonjavami iz kuhinje, aktivnostmi, ki jih počnete čez dan in mokrimi brisačami v kopalnici, ni nič nenavadnega, če je vonj stanovanja občasno neprijeten. A to se hitro lahko popravi! Postavite rastline, naredite domače osvežilce zraka ali uporabite katerega izmed nasvetov za čiščenje. Spodaj pa imate 5 predlogov, kako najhitreje in najučinkoviteje do bolj svežega vonja v stanovanju.

Prižgite svečo

Sveče, ki imajo vonj bodo sobi dodale občutek ubdobja in poskrbele, da bo celoten dom dišal sveže ali praznično, seveda odvisno od tega, kakšen vonj boste izbrali. 


Dišavno olje

Ko greste od doma, morate svečo obvezno upihniti, zato je še bolje, če doma naredite in ustvarite svoje dišavno olje. Z njim bo vaš dom dišal več mesecev, najbolje pa je, da lahko sami izberete vonjave, ki jih želite v svojem stanovanju

Izdelajte vrečice sivke

Doma izdelane vrečice, ki vsebujejo sivko so odlična možnost, če imate točno določene sobe ali prostore, ki potrebujejo osvežitev. V majhne vrečke date sivko in jih obesite kjerkoli želite. 


Uporabite sobne rastline

Nobena skrivnost ni, da so hišne rastline eden izmed najboljših osvežilcev zraka. Večina pomaga pri pridobivanju kisika, s čimer iz vašega doma izginjajo strupene kemikalije in ogljikov monoksid. Namesto tega boste s hišnimi rastlinami v svoj dom privabili svež vonj. 

Znebite se maščobe v kuhinji

Če pogosto kuhate, se lahko na mestih, za katere niti pomislite ne, hitro začne nabirati maščoba. Čistila, ki so narejena na osnovi citrusov, delajo čudeže pri čiščenju kuhinjskih pultov, mikrovalovne pečice in ostalih predelov, vaša kuhinja pa bo prepojena s svežim in čistim vonjem. 

 

Izbor urednika