5 preprostih nasvetov uspešnih žensk

Klavdija Rupar 07.03.2019
Foto: pexels

Biti uspešen je znak notranjega zadovoljstva in sponzanja, da smo naredili prave korake, da smo do tega prišli. In ker je danes dan žena, smo pripravili nasvete uspešnih žensk, ki so jim pomagali na poti do uspeha.

Načrtovanje in pregledovanje

Če imamo svoje podjetje je najbolje, da si pripravimo dnevne, tedenske, mesečne in celo letne načrte, saj bomo s tem imeli pregled na vsem, kar si želimo doseči, obenem pa bomo izpostavili osebni ritem. Konec leta lahko tako naredimo pregled celega leta in vidimo, kaj vse smo dosegli in česa ne. Tedenske načrte je najbolje narediti v nedeljo zvečer in se tako v miru pripraviti na nov teden.

Foto: Unsplash

Najprej se lotimo najtežjih nalog

Vsi delamo stvari, ki jih imamo radi in nekatere, ki jih imamo malo manj radi. Držimo se pravila, da najprej naredimo tisto, česar ne maramo početi. Tako se tega rešimo in se posvetimo bolj prijetnim zadevam.

Osebni izzivi

Sami sebi postavimo izzive, pa naj bodo te veliki ali majhni, na osebnem ali kariernem področju. Pomembno je, da v teh izzivih uživamo in jih jemljemo kot neke vrste igro. Z vsakim zaključenim izzivom bomo namreč rastli in prejemali svoje male zmage.

Foto: Unsplash

Ne komplicirajmo

Potrudimo se, da ne kompliciramo in kolikor se da poenostavimo stvari, s katerimi se ukvarjamo. S tem bomo pridobili več časa in boljše rezultate. Na koncu dneva pa bomo tudi bolj srečni.

Vzemimo si čas zase

Potrudimo se in si vsak dan ali pa vsaj na vsake toliko časa vzemimo čas zase. Brez drugih ljudi in mobilnih naprav ter delajmo tisto, v čemer res uživamo. Lahko je to 30 minut na dan ali celoten vikend, ni pomembno, pomembno je samo, da to zares naredimo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča