5 različnih prijateljstev, s katerimi se srečamo tekom življenja

Klavdija Rupar 21.02.2021
Foto: Unsplash

Za razliko od družine, si prijatelje izberemo sami. Pa je to popolnoma res? Ko opazujemo, kakšne prijatelje imamo okoli sebe, se kdaj vprašamo, kje smo spoznali in v svoje življenje spustili točno te ljudi? Se zavedamo, da v resnici sicer sami zbiramo prijatelje, a da čisto vsak izmed nas v naše življenje prinese nekaj drugega? Obstaja 5 tipov različnih prijateljstev, ki jih bomo imeli tekom življenja.

1. Prijatelj, ki ne ovinkari

Nič ne izrazi večje ljubezni, kot prijatelj, ki nam točno pove, kaj smo naredili narobe. To je prijatelj, ki ga potrebujemo takrat, ko nas mora nekdo postaviti nazaj na trdna tla. V življenju potrebujemo nekoga, ki nam bo povedal brutalno resnico. Naj bo to o težavah v razmerju, težavah v službi, v vsakem primeru nam bodo pomagali a na takšen način, da ne bodo niti malo ovinkarili.

Foto: Unsplash

2. Prijatelj, ki nikoli ne obsoja

To je prijatelj, na katerega se obrnemo vedno, ko potrebujemo pomoč in vemo, da ne glede na to kaj mu povemo, nas nikoli ne bo obsojal. Na nas gledajo z zaščito, so bolj odgovorni kot mi in vedno nam bodo dali dober nasvet. Spraševali nas bodo, kako smo, ne bodo pozabili na pomembne stvari in nam bodo vedno dali vedeti, da nas imajo radi.

3. Prijatelj, ki je spontan

Za nami je naporen dan v službi in vse kar si želimo je postelja in vroč tuš. Ko nam kar naenkrat zazvoni telefon in prijatelj nas vabi, da se mu pridružimo na pijači v mestu. To je prijatelj, ki nam da vedeti, da je življenje kratko in da je treba živeti za vsak trenutek. Prijatelj, ki nas spomni, da ne smemo skrbti za vsako malenkost in da življenja ne moremo nadzarovati. Vedno načrtujejo nasledno skupno aktivnost in nam pomagajo, da stopimo iz svoje cone udobja.

4. Prijatelj, ki ga vedno skrbi

To je oseba, ki nam v eni uri pošlje ogromno sporočil in jo skrbi vsaka malenkost. Vsi si vsaj enkrat v življenju želimo nekomu pomagati in imeti občutek, da nas nekdo potrebuje. To je prijatelj za katerega bomo skrbeli in ga podpirali, ne glede na to kaj naredi.

Foto: Unsplash

5. Varen prijatelj

V svojem življenju je pametno imeti tudi nekoga, ki ne ve čisto vsega o nas. Lahko je to sodelavec v službi ali sosed, s katerim se vedno dobro razumemo, a brez, da bi mu zaupali vse svoje skrivnosti, napake in težave. To je prijateljstvo, ki je varno in se nikoli ne bo sprevrglo v zmedo, kar se lahko zgodi z bolj trdnimi vezmi.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča