5 trikov, ki vam bodo pomagali najti več časa v dnevu

Klavdija Rupar 07.10.2020
pexels-photo-317353

Jaz sem si včasih vsekakor želela, da bi dan imel več ur in bi lahko naredila prav vse, kar sem si zamislila, obenem pa bi še vedno imela dovolj časa zase. A dejansko to, da bi naredili prav vse, kar smo si zadali in obkljukali še zadnjo zadevo na našem seznamu opravil, vodi prej v stres kot pa v neko zdravo ravnovesje. Zato vam danes predstavljamo pet trikov, ki vam bodo pomagali najti več časa v vsakem dnevu.

Naredite večino stvari na to-do listi, ne vseh

Uf.. tale je zame precej zakomplicirana, saj sem prav živčna, če ne naredim vsega, kar sem si zadala. V trenutnem svetu imamo občutek, da imamo super moč in lahko naredimo prav vse: delamo deset ur na dan, vodimo zraven še lastne projekte, skrbimo za družino, skrbimo za dom, smo vedno videti kot iz škatlice in trikrat na teden telovadimo. A to enostavno na dolgi rok ne gre. Ni vam potrebno narediti vsega, ker je to  praktično nemogoče. Nehajte zapravljati dragocen čas za stvari, ki lahko počakajo in ga raje preživite z najljubšimi ljudmi.

Foto: Pexels

Zapišite opravek in pozabite nanj

V življenju in v glavi se nam preveč dogaja, da bi si lahko zapomnili čisto vsako najmanjšo podrobnost ali nalogo. Zato vedno, ko izvemo za neko novo opravilo, ga zapišimo na list, v aplikacijo, ali v telefon in nanj pozabimo. Več kot boste zapisovali, manj časa boste potrebovali za razmišljanje o tem, kaj vse morate še narediti.

Ponavljajoči opomnik

Če delate stvari vsakodnevno ali pogosto oz. si kakšno želite delati bolj pogosto, potem si pripravite opomnik. Lahko je to vadba, ali delo za določenega naročnika, pitje vode, ali prigrizek, na katerega bi drugače pozabili. Ne le da vam bo to prihranilo nekaj časa, obenem si boste tudi zaščitili čas zase.

Foto: Pexels

Preglejte svoj urnik

Z vsemi stvarmi, ki se vam dogajajo, se hitro lahko zgodi, da pozabite na kakšne pomembne datume. Vsak dan ob koncu dneva preglejte svoj urnik za naslednjih nekaj dni. Deset minut vsak dan vas lahko reši pred tem, da boste morali v zadnjem trenutku pripravljati stvari za projekt, ki se približuje.

Razdelite naloge

Tako kot vam ni potrebno prav vsega narediti, tudi ni potrebno, da vedno vse naredite sami, zato je pametno, da razdelite naloge. Doma so to lahko otroci in mož, v službi sodelavci. Mogoče sicer ne bo narejeno točno tako kot ste si zamislili, a bo vsaj narejeno.

Foto: Pexels


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča