5 zaobljub, ki vam bodo pomagale pri osebnostni rasti

Klavdija Rupar 13.01.2021
plan

Danes vam predstavljamo pet zaobljub, ki vam bodo v tem letu pomagale pri osebnostni rasti.

Postavite si omejitve

Postavljanje omejitev bo poskrbelo, da boste zagotovo lažje začeli spoštovati svojo vrednost. Omejitve vam bodo pomagale lažje pluti skozi življenje, celotna pot pa bo bolj varna in vam omogočala več prostora za rast. Zato to leto dobro razmislite, kakšne omejitve si morate postaviti. Začnite z manjšimi omejitvami (npr. ne bom več opravljal, ali pa po sedmi uri bom nehal jesti sladkarije) in potem počasi nadaljujte proti vrhu.

Foto: Pexels

Opazujete svoje telo

Bodimo realni: Če ste se v zadnjem letu le po redko gibali, potem zaobljuba, da boste z novim letom začeli štirikrat tedensko telovaditi, ne bo zdržala dolgo. Namesto, da si postavljate nerealne fitnes cilje, raje poslušajte svoje telo. Namesto hudega režima treningov, naredite raje nekaj, kar vam v tistem trenutku odgovarja: lahko je to joga, ali pa le sprehod z vašim psom. Enako velja tudi za vaše prehranjevalne navade; začnite počasi, saj se boste tako manj obremenjevali s tem, kaj pojeste. Poslušajte, kaj potrebuje vaše telo in veliko se boste lahko naučili.

Branje knjig

Zaobljuba, da bomo v naslednjem letu prebrali več knjig kot prejšnje leto, je vsekakor primerna. Ampak, zakaj ne bi letošnje leto med te knjige vključili tudi knjige, s katerimi se boste nekaj novega naučili? Ali pa začeli bolje spoznavati sami sebe? Nima veze, ali preberete 12 ali 200 knjig, naj bo vmes čas tudi za branje knjig, ki vam bodo pomagale spoznati same sebe ali vam pomagale pri rasti. Mogoče pa med branjem najdete celo novo strast ali nov hobi.

Sledite stvarem, ob katerih se dobro počutite

Vse tri zgornje zaobljube vas bodo pripeljale do tega, da poiščete, kaj vam je všeč in ob čem se dobro počutite. In to je rast, kajne? To leto pa ne samo, da poiščete te stvari, ampak jih tudi počnite. Poiščite vadbo, ki vam bo všeč, ali pa najdite omejitev, ki veste, da bo poskrbela za vaše boljše notranje počutje. Ne bojite se spremeniti svoje rutine in tako dobiti več prostega časa, ki ga lahko porabite za to. Namesto brskanja po družbenih omrežjih, se raje posvetite skrbi zase in za svoj mir.

Foto: Pexels

Ne počnite ničesar

Nemogoče? Če želite poskrbeti za osebnostno rast, si boste večkrat morali vzeti čas zase in enostavno početi nič. Ni potrebe po tem, da ste ves čas zaposleni. Če enostavno ne boste ves čas viseli na telefonu ali prisostvovali pri vseh aktivnostih, boste imeli več časa, energije in prostora za rast in odkrivanje, kaj si želite postati v letošnjem letu. Pa četudi je to za 10 minut na dan, si privoščite nekaj časa, da enostavno ne delate in ne razmišljate o ničemer.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča