6 stvari, ki bi jih vsak par moral imeti v svoji spalnici

Klavdija Rupar 05.08.2018
Foto: Unsplash

Spalnica je prostor, v katerem s partnerjem preživimo veliko skupnega časa. Zato je pametno, da jo uredimo na način, ki bo naš skupni prosti čas še izboljšal.

1. Izberimo pravo barvo za vaše razpoloženje.Najboljši so pomirjevalni in umirjeni toni, ki nam bodo pomagali, da se bomo lažje sprostili. 50 odtenkov sive ni najbolj primerna ideja. 

2. Investirajmo v kakovostno posteljnino. Če smo na tesnem z denarjem, obstaja kar nekaj trgovin in spletnih strani, ki prodajajo ugodne a kakovostne rjuhe in prevleke. Dobro raziščimo, malce povprašajmo prijatelje, kaj jim ustreza in izberimo takšne, na katerih bomo spali brez težav.

3. Poskrbimo za nered. Nič ne ubije razpoloženja tako kot umazanija in nered, zato je pametno, da spalnico uredimo v čim bolj minimalističem slogu. Pospravimo svoj nakit, poiščimo pohištvo, ki ima veliko predalov ali polic, vse česar ne potrebujemo pa pospravimo v škatle, ali preprosto podarimo stvari, ki jih ne uporabljamo že nekaj časa.

4. Pričarajmo razpoloženje z glasbo. Nekateri menijo, da je TV obvezna oprema v spalnici, a v resnici je bolj dristrakcija. Odločimo se raje za glasbo, ki ne zahteva toliko pozornosti. Izberimo manjši radio, ki ne bo zasedel preveč prostora. 

5. Izkoristimo svetlobo. Na okno namestimo mreže proti komarjem, ki bodo poskrbele, da nas tudi s prižgano lučjo ne bodo napadale žuželke. Ali pa namesto luči uporabimo zanimive sveče z različnimi vonji. Ne smemo jih samo pozabiti upihniti, preden gremo spat.

6. Uporabimo pladenj. Zakaj bi v postelji jedli le zajtrk, ko pa si lahko v njej priovščimo tudi večerjo? Kupimo pladenj, ki mu lahko zložimo noge in večerni zmenek za spremembo prestavimo v posteljo. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča