7 nasvetov za učinkovito pakiranje

Teja Korošec 29.05.2017
Foto: Pinterest

Naredimo seznam potrebščin

Veliko skrbi si lahko prihranimo, če že nekaj dni pred odhodom na počitnice sestavimo seznam stvari, ki bi jih radi vzeli s seboj. Seznam lahko sproti dopolnjujemo, na dan pakiranja pa le odkljukamo napisano ter tako prihranimo veliko časa. Potovalni seznam nas bo tudi opomnil, katere stvari moramo pred odhodom še nakupiti. 

Preglejmo zbrane stvari

Pogosto se zgodi, da na počitnice prinesemo obleke in druge potrebščine in jih nato sploh ne uporabimo. Pomagalo bo, da vse stvari najprej zložimo predse in ponovno premislimo. Nato lahko naredimo selekcijo in spakiramo le najnujnejše. 

Obleke zvijemo v spiralo

Namesto, da bi obleke zložili na klasičen način, jih lahko zvijemo v rolice. Tako bodo dokazano zavzele manj prostornine.

Če obleke zvijemo v spiralo, bomo prihranili prostor. Foto: Pinterest

Kupimo kozmetični izdelke v potovalnem formatu

Veliki šamponi, balzami in podobno ne zavzamejo le veliko prostora, temveč tudi precej otežijo našo prtljago. Na srečo lahko v bolje založenih drogerijah najdemo manjše različice, ki so namenjene prav potovanjem. 

Težke stvari gredo na dno

Če potujemo s kovčkom na kolesih, je težje stvari priporočljivo zložiti na dno, saj bomo prtljago tako lažje prevažali. Steklenice je najbolje obložiti z oblekami ter jih locirati v srednji del spodjega dela torbe. 

Pakirajmo tematsko

Manj kaosa v prtljagi in večjo preglednost bomo dosegli s pakiranjam po temi oblačil. V eno vrečko lahko zložimo spodjice, v drugo nogavice, v tretjo nedrčke in kopalke... Da bomo prijaznejši do narave, izberimo vrečke iz blaga.

Dragocene predmete je priporočljivo vselej prenašati v ročni prtljagi. Foto: Pinterest

Pri čevljih uporabimo pravilo treh

Res je, da nekateri izmed nas obožujejo čevlje, a če smo povsem iskreni, več kot treh parov na potovanju v resnici ne potrebujemo. Za poletne počitnice bodo natikači, supergi in sandali zadoščali, pa še ogromno prostora bomo prihranili. 

Oblecimo se v del prtljage

Če stvari še vedno ne uspemo stlačiti v potovalko, je čas za zadnji ukrep. Za pot izberemo najtežje čevlje ter se oblečemo v kose obleke, ki zasedejo največ prostora. Ta nasvet seveda velja predvsem za primer potovanja z letalom, pri katerem moramo paziti na težo naše prtljage.

Nas je že zagrabila potovalna mrzlica!

Izbor urednika