7 priročnih trikov, ki jih skriva naš iPhone

Teja Korošec 27.06.2018
Foto: Unsplash

Zaklenimo izostritev

Večina uporabnikov ve, da se z dotikom enkrana med fotografiranjem slika izostri. Pa vendar, ko iPhone premaknemo, fokus ponovno izgubimo. Temu se lahko izognemo z daljšim dotikom zaslona na mestu, kjer želimo izostritev. Po dveh sekundah se bo prikazala funkcija AF Locked, ki bo izostritev ohranila kljub premikanju. 

Potresimo za brisanje besedila

Precej nepoznan je tudi trik hitrega brisanja besedila. Napisan tekst lahko v katerikoli aplikaciji na hitro zbrišemo s tresenjem telefona levo in desno. 

Drugačno vibriranje za različne stike

Medtem ko se večina uporabnikov zaveda, da lahko različnim stikom nastavijo specifično zvonenje, je ta možnost bolj nepoznana glede vibriranja. To dosežemo tako, da izberemo zaželeni stik, kliknemo Edit, nato Ringtone ter možnost Vibration. Na voljo je osem različnih vibracij.

Foto: Unsplash

Skrijmo zaželjene fotografije

Za vse, ki želijo, da nekatere fotografije ostanejo na voljo le njihovim očem, iPhone ponuja tudi opcijo za skrivanje fotografij. Le odpremo fotografijo, izberemo ikono za deljenje in v spodnji vrstici izberemo možnost Hide. Vse fotografije označene na ta način lahko nato najdemo v posebnem albumu Hidden. 

Preberite še: Najboljši kompaktni fotoaparati za potovanja

Pospešimo polnjenje baterije

Ko se nam mudi s polnjenjem baterije, se lahko poslužimo preprostega trika, ki velja za vse pametne telefone. Med polnjenjem preprosto preklopimo na način letenja. Prekinitev vseh signalov bo preprečila nepotrebno praznjenje baterije. 

Kompas je tudi vodna tehtnica

Foto: Unsplash

Večina izmed nas kompasa, ki je ena izmed že obstoječih aplikacij na iPhonu, ne uporablja prav pogosto. Kompas pa skriva dokaj nepoznan trik. Če podrsamo v levo se odpre vodna tehtnica, vaservaga po domače. Tehtnica je zelo priročna pri uravnavanju slik, polic in drugih predmetov. 

Zaprimo po tri aplikacije hkrati

Kadar bi radi zaprli nešteto odprtih aplikacij, ni potrebno zapreti vsake posebej. Podrsavamo lahko s tremi prsti naenkrat in tako se bodo zaprle tri aplikacije hkrati. Včasih so pomembne tudi sekunde. 

Izbor urednika