8 čudovitih divjih destinacij okoli sveta

Teja Korošec 17.02.2018
Foto:

Molokai, Havaji

Foto: Pixabay

Molokai je najbolj neokrnjen del havajskega otočja, saj se mu je uspelo skriti pred hitrim razvojem. Otok je dolg le slabih 20 kilometrov, a ponuja obilico čudovitih plaž, skritih slapov in starodavnih ruševin. Po drugi strani na otoku ne bomo našli niti ene cestne svetilke. 

Skeleton coast, Namibija

Foto: Pixabay

Enega izmed najbolj neokrnjenih obalnih predelov najdemo na severu Namibije, kjer se okoli 500 kilometrov puščave končuje v morju. Čeprav gre za suh predel, lahko tu najdemo pester živalski svet, vključno s pingvini.

Ferski otoki

Foto: Pexels

Farski otočki pripadajo Danski, a so dokaj odrezani od ostalega sveta. O tem priča neokrnjena pokrajina, navdušujejo pa tudi drobne vasi, katerih hiše imajo poraščene strehe. 

Samburu, Kenija

Foto: Pixabay

Severno od slavne gore Kenya se razprostirajo kilometri divjine, ki jih zaznamuje značilna rdeča prst. Tu poleg pripadnikov plemena Samburu domuje tudi mnogo velikih afriških živali.  

Antarktika

Foto: Pixabay

Noben kraj na svetu se ne more primerjati s širno belo divjino Antarktike. Oddaljenost, ekstremen mraz, ledene gore in eksotične živali delajo ta del sveta unikaten in privlačen za vse pustolovce. 

Preberite še: Futourist - slovenska platforma, ki nagrajuje popotnike

Chocolate hills, Filipini

Foto: Pexels

Čokoladni hribčki na otoku Bohol na Filipinih predstavljajo pravo čudo narave. Preko 1.700 hribčkov je namreč skoraj enake oblike. Večino leta so zeleni, v sušnem obdobju pa postanejo rjave barve.

Salar de Uyuni, Bolivija

Foto: Unsplash

Na jugu Bolivije najdemo slano puščavo Uyuni, ki se zdi kot iz drugega planeta. Pokrajina je priljubljena za fotografiranja, a še vedno daje vtis divjine.

Mount Roraima, Venezuela

Foto: Aurora

Prvi raziskovalci vznožja gore Roraima so njen ploščat vrh razglasili za nedosegljiv. Danes se na vrh sicer lahko povzpnemo, a še vedno ni preprosto. Nagrajeni bomo z neverjetnimi razgledi.

Waitomo caves, Nova Zelandija

Foto: Pinterest

Jame Waitomo na Novi Zelandiji že več kot sto let čudijo svoje obiskovalce. Posebna vrsta v temih žarečih črvov namreč v temnih jamah prireja neverjetno svetlobno predstavo. 

Nacionalni park Jasper, Kanada

Foto: Pixabay

Kanadski nacionalni park Jasper je divji v vsakem pomenu besede. Reka Athabasca z izrazito turkizno barvo privablja številne ljubitelje pohodov v naravi, pa tudi mnoge fotografe. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča