Addiko banka utrjuje položaj specialista za hitre kredite

CITYLIFE 10.05.2023
andrej-andoljšek-anja-božac-tom-furness

Svojo hitrost so potrdili, saj je kar 99,4 % strank gotovino prejelo v manj kot 60 minutah od oddaje vloge za gotovinski kredit. To potrjuje tudi vizijo nadaljnjega razvoja banke v smeri hitrih, enostavnih in uporabniku prijaznih storitev, ki so podprte s sodobnimi digitalnimi rešitvami.

Hitri krediti so odgovor Addiko banke na preoblikovanje bančništva, ki ga narekujejo spreminjajoča se pričakovanja strank. Te želijo dostopno financiranje kjerkoli in kadarkoli ga potrebujejo; hiter, enostaven, nebirokratski proces pridobitve kredita, takojšnjo komunikacijo  ter »instant« priliv gotovine. Z nedavno akcijo hitrih gotovinskih kreditov je Addiko banka, specialist za izjemno hitre in enostavne kredite, svojo pozicijo  postavila na preizkušnjo. Kreditojemalcem so obljubili: vsem, ki med 17. marcem in 16. aprilom 2023 sklenejo Addiko HIP kredit in denarja ne prejmejo na svoj račun pri katerikoli banki v Sloveniji v 60 minutah, bodo povrnili vse stroške kredita in obrestno mero znižali na 0 %. 

govorci

Za nakazilo gotovine so v povprečju potrebovali 21,3 minute

Kar 99,4 % strank je gotovino prejelo v manj kot  60 minutah od oddaje vloge za kredit. Povprečen čas nakazila je znašal izjemnih 21,3 minute — tako za nakazila obstoječim strankam Addiko banke kot strankam drugih bank. Najhitrejši čas, v katerem so v Addiku nakazali gotovino, je znašal zgolj 15,53 minut. Več kot 60 minut so za nakazilo v Addiko banki potrebovali le pri obdelavi dveh od skupno 310 prejetih vlog. V obeh primerih, kjer so prekoračili zastavljeni čas, so obljubo o povračilu stroškov ter ničelni obrestni meri tudi izpolnili.

»V Addiko banki smo si zadali izziv, s katerim smo želeli dokazati, da pri nas lahko dobiš kredit v krajšem času, kot če bi na dom naročil pizzo,« je malce v šali predstavil izhodišča akcije Andrej Andoljšek, predsednik Uprave Addiko banke. »Veseli nas, da smo z uspešno akcijo ponovno dokazali, da želimo in zmoremo ljudem olajšati življenje s finančno spodbudo v trenutku, ko jo potrebujejo. To velja tudi za segmente strank, kot so mladi zaposleni, zaposleni za določen čas in upokojenci. Rezultati dokazujejo, da je pot banke specialista prava pot. Je netipična — tako kot je tudi Addiko banka netipična banka,« je še dodal Andoljšek.

andrej andoljšek predsednik upraveAndrej Andoljšek, predsednik uprave Addiko banke

Izkušnja, ki je zaposlene spremenila v ambasadorje, stranke pa v promotorje

»Obljuba, ki smo jo dali strankam, je dodobra pretresla naš dosedanji sistem odobravanja in nakazovanja kreditov. Smo med prvimi, ki smo na slovenskem trgu uporabili sistem takojšnjih plačil, kar nam je dalo dodaten pospešek, pa tudi sicer smo z akcijo optimizirali veliko procesov. Zaposleni so te novosti sprejeli z odprtimi rokami, saj jim dodatna optimizacija in avtomatizacija rutinskih opravil omogoča bolj navdihujoče in kreativno delo,« je povedala Anja Božac, članica uprave Addiko banke.

anja božac članica upraveAnja Božac, članica uprave Addiko banke

Vzporedno z akcijo so med strankami beležili tudi njihove odzive in zadovoljstvo. Indeks Net Promotor Score (NPS) je z izjemno visoko oceno 96 pokazal, da so bile stranke nad storitvijo navdušene in bi v veliki večini hitri gotovinski kredit Addiko banke priporočile tudi svoji družini, prijateljem in znancem. Visoka je bila tudi povprečna ocena zadovoljstva s storitvijo, ki je na lestvici od 1 (nezadovoljen) do 5 (zelo zadovoljen) znašala 4,75. Kar 76 % odstotkov strank je izbralo najvišjo oceno (5), 24 % je storitvi podelilo oceno 4 (zadovoljen), nižjih ocen pa niso beležili.

Donirali za posodobitev dispečerskega centra poklicnih gasilcev

Zelo dober odziv, veliko število povpraševanj in potrditev hitrosti je Addiko banko spodbudilo, da se z dobrodelno gesto zahvali lokalnemu okolju. V duhu vrednot, ki jih živi Addiko banka, so se odločili za donacijo v višini 5.000 evrov, ki jo bodo namenili poklicnim gasilcem Gasilske brigade Ljubljana, in sicer za posodobitev dispečerskega centra, ki predstavlja enega vitalnih elementov gasilske službe v Ljubljani.

»Pri snovanju akcije smo seveda pričakovali, da se bodo napake zgodile. Pa vendar nas je zelo majhen delež odklonov prijetno presenetil. Zato smo se odločili, da podpremo organizacijo, kjer čas reakcije igra ključno vlogo poklicne gasilce. Za njihovo požrtvovalno delo se jim zahvaljujemo z donacijo, ki je usmerjena v nadgradnjo dispečerskega centra. Verjamemo, da jim bomo s tem pomagali pri še hitrejšem odzivanju na nesreče, kjer ne štejejo le minute, temveč sekunde,” je srečanje sklenil Tom Furness, izvršni direktor za Upravljanje s tveganji in IT. 

tom furness izvršni direktor za upravljanje s tveganji in itTom Furness, izvršni direktor za upravljanje s tveganji in IT

Vse bolj prisotni tudi na področju malih in srednje velikih podjetij

V zadnjih letih so v Addiku nadgradili tudi ponudbo storitev za mala in srednje velika podjetja. Podjetja, ki potrebujejo dodatna sredstva za financiranje tekočega poslovanja ali uresničitev novih projektov, lahko maksimalno višino kredita ugotovijo na spletni strani podjetniskikredit.addiko.si ter v samo nekaj minutah pridobijo informativno ponudbo za Enostavni podjetniški kredit. Za sklenitev ni potrebna dodatna dokumentacija, za zavarovanje zadostujejo menice, znesek pa je na strankinem računu najkasneje v dveh do treh dneh od oddaje vloge. Nov korak bližje podjetnikom so v Addiko banki naredili tudi z možnostjo odpiranja transakcijskega računa preko spletne banke za podjetja Addiko Businnes Ebank. 

Addiko banka bo tudi v prihodnje razvijala pozicijo banke specialista

Addiko banka je banka specialist in bo to ostala tudi v prihodnje. Stanovanjskih posojil, leasinga ali investicijskega dela poslovanja ne ponujajo, ampak se osredotočajo na financiranje prebivalstva ter majhnih in srednje velikih podjetij ter na digitalizacijo svojih storitev in poslovalnic. Na teh področjih že snujejo nove izboljšave in produkte ter z izzivanjem ustaljenih praks spreminjajo svet bančništva. 

Izbor urednika