Aleš Krivec zmagovalec Sony World Photography Awards 2018

CITYLIFE 20.03.2018
Sony World Photography Awards 2018

Fotograf Aleš Krivec tudi sicer v svojih delih rad prikazuje skrite zaklade Slovenije, kot so visoki alpski vrhovi, smaragdne reke, vinorodna pokrajina, srednjeveški gradovi, živahna mesta in kratka, a značilna obala. Poleg umestitve med 50 najboljših fotografijodprtega tekmovanja, kjer sta svoje mesto našli dve avtorjevi deli: Blejsko jezero in Drama med gorami, je fotograf Aleš Krivec nacionalno zmago slavil med več kot skupno 320.000 prijavljenimi deli. Žiranti letošnjega fotografskega natečaja Sony World Photography Awards so sicer v tekmovalni kategoriji odprtega tekmovanja pohvalili fotografije treh fotografov iz Slovenije: Aleš Krivec, Pokrajina in narava (Jesenice), Klemen Razinger, Portret (Ljubljana), Stojan Gorup, Popotniška fotografija (Sežana).

Zmagovalna delo je fotograf Aleš Krivec opisal: »Vsake nagrade na tekmovanjih se razveselim, ima pa ta posebno mesto, saj gre za enega večjih natečajev. Tako zmaga v slovenskem delu tekmovanja kot uvrstitev med deset najboljših fotografij na temo narave (v odprti konkurenci) mi veliko pomenita in sta velika spodbuda za naprej. Veseli me tudi, da sta obe fotografiji nastali praktično na domačem pragu (Bled in Ajdna).« Ob tem pa še dodal: »Fotografija je nastala konec januarja 2017. Blejsko jezero je po nekaj letih zopet zamrznilo in nekaj dni so bile razmere za drsanje in fotografiranje res izvrstne. Nekega jutra je svoje k atmosferi dodala še megla, ki se je takoj po vzhodu prikradla nad jezero. Samo najvišji vrhovi Karavank so gledali izza megle in izjemna atmosfera je ustvarila to že rahlo nadrealistično podobo Bleda.«

Fotografska dela, uvrščena v ožji izbor, in pohvaljena fotografska dela bodo od 20. aprila do 6. maja 2018 na ogled na razstavi Sony World Photography Awards 2018 v Londonu. 

worldphoto.org

Fotogalerija

. . . .

Izbor urednika