Alexander bistro - trendovski lokal z lokalno ponudbo v Mariboru

Klavdija Rupar 17.07.2019
Alexander bistro

V začetku junija se je na Glavnem trgu v Mariboru odprl nov lokal Alexander bistro. Odprla sta ga Klemen in Ana Flisar. 

Klemen se z gostinstvom ukvarja že več let. Začel je s preprosto stojnico s kuhanim vinom na enem izmed trgov v Mariboru. Kmalu je kupil še premično prikolico in kasneje začel peči burgerje v Alexander food trucku. Že nekaj časa si je želel nekaj statičnega in Glavni trg v Mariboru se jima je zdej krasna lokacija za uresničitev vizije modernega bistroja.

Celotne ideje, zasnove in prenove lokala sta se lotila kar sama. Ker pri projektu nista sodelovala z nobenim arhitektom, je lokal zelo oseben. V celoti tako izraža njuno vizijo.

Alexander bistro.

Stoli so retro - rabljeni, obnovljeni in ponovno v uporabi. Del stolov sta pustila v originalni obliki, to so stoli Nika Kralja, del stolov pa sta preoblekla v pisan žamet. Obdržala sta nekaj elementov prostora - del prvotnih talnih oblog (kamnit marmor), v katerega sta vkomponirala hrastov prket, ki je rdeča nit celotnega interierja. Prav tako so originalni vsi oboki in mogočen steber sredi lokala.

Alexander bistro je izjemno oseben projekt in takšna je tudi ponudba. V lokalu ne bomo našli reklamnih materialov, prav tako je ponudba lokalna in domača, saj vedno iščeta kakovost in zgodbo.

Vsako jutro ponujajo sveže stisnjene naravne sokove brez dodanega sladkorja, kavo, ki je pražena po dogovoru z lokalnim mikropražarjem. Tudi vinska karta je lokalna. Ponudba hrane je lahkotna bistrojska - za zajtrk ponujajo pisane odprte toaste, za kosila in večerje pa zdrave bowle in burgerje.

Fotogalerija

Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim Foto: Sami Rahim

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča