Ali je Huawei Mate 20 Pro najboljši telefon leta 2018?

CITYLIFE 10.12.2018
huawei

Letošnje leto je bilo na področju mobilne telefonije zelo pestro. Število dobrih pametnih telefonov se je v primerjavi z lanskim letom povečalo. Zato je ob poplavi novosti prava izbira telefona še težja. Konkurenca se iz leta v leto zaostruje, zato si še toliko več hvale zaslužijo tisti, ki uspejo izstopati. Eden takšnih je zagotovo Huaweijev najnovejši paradni konj Mate 20 Pro.

Slika kot se šika

Huawei Mate 20 Pro s svojim ukrivljenim zaslonom deluje, kot da bi prišel naravnost iz prihodnosti. 6,39-palčni zaslon telefona deluje na osnovi tehnologije OLED, kar pomeni zelo dobro svetilnost, razgibana barvna paleta in odličen kontrast slike. Tehnologija OLED namreč poskrbi, da je črna barva na sliki resnično črna. Zelo ostro sliko pa telefonu zagotovi zaslon z visoko ločljivost 3120 x 1440 slikovnih točk.

Pri branju je besedilo razločno, igre so spektakularne kot na igralnih konzolah, videi pa nas ponesejo naravnost v središče dogajanja. Zaslon podpira tudi standard HDR.

Brez zatikanja pri delovanju

Huawei Mate 20 Pro naravnost navduši s svojo močjo. Največ zaslug za hitro delovanje telefona gre pripisati procesorju Kirin 980, ki trenutno velja za najbolj napreden mobilni procesor na svetu. Posebnost pa predstavlja dvojna nevronska enota, v kateri se skriva umetna inteligenca. Ta predstavlja možgane telefona, ki so ves čas aktivni in skrbijo, da vsi procesi tečejo brez motenj, hkrati pa znajo tudi misliti namesto uporabnika.

Umetna inteligenca poskrbi, da telefon deluje brez zatikanja, karkoli na njem počnemo. Tako bo vsaka aplikacija, ki jo bomo zagnali, vedno delovala optimalno. Zlasti odzivne pa bodo tiste, ki jih najpogosteje uporabljamo. Umetna inteligenca namreč spremlja vaše vzorce uporabe in se s tem uči naših navad, tako da nam priskoči na pomoč, ko jo potrebujemo.

Popolna fotografija

Umetna inteligenca nam na pomoč priskoči tudi pri fotografiji. Prepozna predmete in živa bitja, ki jih postavimo pred objektiv, ter zna temu ustrezno samodejno prilagoditi nastavitve. To pomeni, da lahko ustvarimo vrhunske fotografije tudi če se ne spoznamo na fotografijo. Celo ponoči se Mate 20 Pro z velikim tipalom v temi počuti zelo domače.

Z uporabo umetne inteligence lahko zajamemo naravnost neverjetne bližnje posnetke objektov. Telefon lahko želenemu objektu približamo vse do dobrih dveh centimetrov in bo fotografija še vedno ostra in polna podrobnosti. Idealno za fotografiranje portretov, cvetov cvetlic, snežink ali dežnih kapelj.

Huawei Mate 20 Pro.

Načrtujemo dieto?

Huawei Mate 20 Pro se lahko pohvali z načinom HiVision, ki se nahaja znotraj aplikacije kamere. Ta nas je navdušil s številnimi zmožnostmi. Najbolj štetjem kalorij hrane in simultanim prevajanjem besedila. Oba delujeta tako, da telefon usmerite bodisi v določeno jed bodisi v besedilo, nakar nam na zaslonu izpiše število kalorij jedi oziroma prevod v želeni jezik.

Navdušeni nad zmogljivo baterijo

Če radi hodimo po svetu in odkrivamo nove kraje, potem bomo zagotovo navdušeni nad zmogljivo baterijo. Mate 20 Pro ima veliko baterijo s kapaciteto 4200 mAh, kar telefonu zagotavlja vse do dva dni uporabe brez vtičnice. Hitro polnjenje baterije za 70 odstotkov rabi vsega pol ure. 

Telefon lahko polnimo tudi brezžično, prav tako pa ga lahko uporabimo kot polnilno baterijo za druge telefone, saj podpira t. i. povratno brezžično polnjenje.

Odporen na vdore

Huawei Mate 20 omogoča napredni varnosti mehanizem in tako revolucionarno prinaša nov koncept čitalca prstnih odtisov. Ta se zdaj nahaja kar v samem zaslonu. Za odklepanje zaslona pa je na voljo še napreden sistem prepoznave obraza, ki temelji na globinski 3D kameri in infrardečih senzorjev.

Dovršenost v vseh pogledih

Gre za telefon, ki prepriča na vseh področjih! Ima sodoben dizajn, je izjemno zmogljiv, ima kamero naslednje generacije, ki deluje na podlagi umetne inteligence in baterijo, ki nas bo spomnila na dobre stare čase, ko mobilnih telefonov ni bilo treba priklopiti na polnilec vsak večer. 

Najboljši telefon letošnjega leta? Zagotovo, saj bi težko bi našli boljšega in bolj naprednega.
huawei.com

Fotogalerija

Huawei Mate 20 Pro. Huawei Mate 20 Pro. Huawei Mate 20 Pro. Huawei Mate 20 Pro. Huawei Mate 20 Pro. Huawei Mate 20 Pro. Huawei Mate 20 Pro.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča