Balkan Campers - starodobni avtodom na električni pogon?!

Matej Jurgele 26.03.2019
Starodobni avtodom na električni pogon?!

Balkan Campers sestavlja mlada in zagnana ekipa, ki ima svojo delavnico v Tržiču. Tam že šesto leto obnavljajo stare legendarne kombije Volkswagen in jih pripravljajo na nova doživetja na področju bivšega Balkana in naprej. Ko je camper pripravljen, dobi svoje ime, set fotografij s terena in mesto na spletni strani balkancampers.com

Tam jih z velikim navdušenjem najemajo največ tujci, ki se navdušujejo nad nostalgičnim doživetjem neokrnjene narave Slovenije in okoliških držav. S povpraševanjem raste tudi vozni park podjetja, ki trenutno šteje že skoraj 20 vozil. Podjetje aktivno podpira tudi družbeno in okoljsko odgovorne projekte, med drugim gibanje Balkan River Defence, ki se bori za zaščito rek na področju Balkana. Pred kratkim so sodelovali tudi z znanim slovenskim stand-up komikom pri projektu #Standupmaratonec. 

Bolje je popravljati staro kot kupovati novo

"Bolje je popravljati staro kot kupovati novo. Prevelika potrošnja je največji problem današnje družbe in skrbi me, da trendu ni videti konca. Rad pravim, vsako stvar lahko vrnemo k življenju, če so na delu pravi mojstri. In pri nas so", z nasmehom odgovarja Nejc Martinčič, ustanovitelj podjetja Balkan Campers.

"Bolje je popravljati staro kot kupovati novo. Prevelika potrošnja je največji problem današnje družbe in skrbi me, da trendu ni videti konca."

Pred nekaj dnevi je ekipa napovedala projekt novih razsežnosti. Enega od starih VW T3 modelov bodo v sodelovanju z inštitutom Elec3go predelali na električni pogon. Kombiju bo ime Nikola, po slovitem geniju Nikoli Tesli rojenem v naši regiji.

Prestavnik podjetja Balkan Campers - Miha Bakarič in Vasja Markič – direktor inštituta Elec3go v Nikoli na začetku predelave.

V duhu podjetja bodo pri predelavi Nikole uporabili rabljene Tesline baterije in druge rabljene materiale za čim manjši poseg v okolje.

Balkan Campers bo tako prvo podjetje na področju regije, ki bo ponujalo najem električnega camperja starodobnika, ki bo primeren za udobno spanje in popotovanje štirih odraslih oseb.

Električna nostalgija na voljo že od sredine julija

Z najemom Nikole lahko podpremo projekt predelave vozila na električni pogon. Prve najemnike bodo v podjetju Balkan Campers razveselili s posebnim popustom. 

Več informacij za najem camperja najdemo na spletni strani balkancampers.com.

Fotogalerija

Starodobni avtodom na električni pogon?!Starodobni avtodom na električni pogon?!Starodobni avtodom na električni pogon?!Starodobni avtodom na električni pogon?!Starodobni avtodom na električni pogon?!Starodobni avtodom na električni pogon?!Starodobni avtodom na električni pogon?!Starodobni avtodom na električni pogon?!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča