Cartsy Fartsy - slovenska blagovna znamka voščilnic in plakatov

Klavdija Rupar 03.03.2020
cartsy fartsy

Ste na Instagramu že opazili prikupen in zanimiv profil Cartsy FartsyGre za blagovno znamko, ki jo najbolje opišeta besedi duhovitost in ilustracija. Oboje se namreč prepleta na skoraj vseh voščilnicah in plakatih, ki jih ponujajo. 

Za idejami stoji mlado družinsko podjetje, v katerem Kaja skrbi za kreativni del, vajeti nad poslovnim delom pa drži Miha. Ime je nastalo iz artsy-fartsy, kar je izpeljanka iz art (umetnost) + fart (prdec). Izpeljanka označuje umetnike/umentost, ki to v bistvu niso/ni. C pa označuje besedo voščilnica (card), zato cartsy fartsy.

Na njihovi spletni strani najdemo voščilnice za različne priložnosti, ki se razlikujejo od klasičnih voščilnic na trgu. Trenutno imajo na voljo tudi več kot 60 različnih plakatov, v obeh primerih pa gre za digitalne ilustracije. 

Z idejo so se spogledovali že nekaj časa, vsakič, ko so potrebovali voščilnice za različne priložnosti, pa naj je šlo za rojstni dan, poroko ali rojstvo otroka. Ponudba se jim je zdela enolična, zato so želeli ponuditi nekaj edinstvenega in duhovitega ter nekaj kar temelji na nazorni ilustraciji.

Njihove izdelke najdemo tako na spletni strani, kot tudi v fizičnih trgovinah širom Slovenije (Ljubljana, Koper, Maribor, Bled ...) in pa tudi v Nemčiji. Trenutno v njihovi ponudbi lahko najdemo voščilnicein plakate, razmišljao pa tudi o razširitvi izdelkov (skodelice, tote bagi, majice, ...)

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča