Čas je za dieto od družbenih omrežij

Klavdija Rupar 26.04.2019
Foto: Unsplash

Ko pride do hrane, ima naša generacija vse pod kontrolo. Veliko ljudi ne je glutena, mesa, mlečnih izdelkov, ali drugih živil. A ko samo pomislimo, da bi prenehali uporabljati družbena omrežja, se vse spremeni. Čas je, da to tudi naredimo! A kako? Pripravili smo nekaj nasvetov, ki nam bodo pri tem pomagali.

Torbico postavimo na zadnji sedež v avtomobilu

Vsi smo že kdaj brskali po družbenih omrežjih, ko smo čakali na rdeči luči. Gre za slabo navado, ki je tudi izredno nevarna. Torbico tako že na začetku dajmo na zadnji sedež in čas v avtu izkoristimo za bolj pomembne stvari.

Foto: Unsplash

Telefona ne postavljajmo na jedilno mizo

Ko jemo kosilo ali večerjo in se družimo z ljudmi, ni ravno primerno, da vmes gledamo na telefon. Zato telefona sploh ne prinesimo s sabo, ampak ga pustimo v drugi sobi.

Nehajmo objavljati v realnem času

Objavljanje v realnem času ni ne učinkovito in ne potrebno. Naredimo fotografije in jih shranimo za kasneje. Ko bomo sami in bomo imeli čas, jih obdelajmo in naložimo.

Prenehajmo slediti profilom, ki nas ne motivirajo

Ko prenehamo slediti določenim profilom, bo to posledično tudi pomenilo manj časa na družbenih medijih, ob enem pa povečalo vrednost časa, ki ga preživimo na njih.

Foto: Unsplash

Pojdimo na izlet nekje, kjer ni signala

Planirajmo izlet nekam, kjer telefon ne bo deloval. Lahko je to kampiranje v divjini ali pa kakšna precej oddaljena država, kjer bi morali za podatke plačati veliko denarja. Naredimo fotografije, a delili jih bomo šele, ko bomo prišli domov.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča