Čas je za vikend oddih! Kako se pripraviti?

Klavdija Rupar 24.06.2022
pexels-photo-8241135.jpeg

Pravijo, da si moramo v življenju poiskati delo, ob katerem ne bomo razmišljali o vikendih in počitnicah. A ne glede na to, kako zelo obožujemo svoje delo, še vedno smo vsi ljudje in vsak od nas si mora vsake toliko privoščiti nekaj počitka in prostih dni. Zato si v naslednjih tednih privoščite popoln vikend odklop, med katerim ne boste delali popolnoma nič. Še bolje, hitro pokličite najboljše kolegice in skupaj se odpravite dogodivščinam naproti in si privoščite vikend oddih.

Kako se pripraviti na vikend oddih?

Pred pakiranjem

Še preden se lotite pakiranja, vam predlagamo, da si naredite seznam stvari, ki jih potrebujete. Zelo dobro veste, da s sabo vedno vzamete preveč oblačil in jih vsaj polovica ostane nedotaknjenih. Rešitev? Vnaprej si pripravite ideje za različne kombinacije oblačil in jih kombinirajte med seboj. S tem boste tudi poskrbeli, da prtljaga, če boste potovali z letalom, zagotovo ne bo pretežka. Poleg tega pa boste za vsak dan sproti vedeli, kaj boste oblekli in vam ne bo potrebno vsak dan zjutraj nekaj časa porabiti za razmišljanje o tem. Različne stajlinge si lahko tudi zapišete.

Foto: pexels

Kaj spakirati ...

Osebni predmeti: telefon, polnilec za telefon, denar, osebna izkaznica, zdravstvena izkaznica, sončna očala, dežnik (če vas slučajno ujame dež), steklenica za vodo in dobra knjiga.

Toaletne potrebščine: zobna ščetka, zobna pasta, šampon za tuširanje, deodorant, šampon za lase in vsi ostali pripomočki za nego las, nega kože, glavnik, tablete (glavobol, trebušne težave), vlažilni robčki, navadni robčki, krema za roke in mazilo za ustnice. Ne pozabite še na kremo za sončenje.

Oblačila: spodnje perilo, nogavice, večerna oblačila (blazer, elegantne hlače, kombinezon, obleka), oblačila za čez dan (kavbojke, udobne hlače, majice, puloverji), pižama, copati, superge in elegantni čevlji ter kopalke (če greste v tople kraje).

Zabava: igre, igralne karte, steklenica vina, prenosni zvočnik za poslušanje glasbe

Naj nekaj prostora v prtljagi ostane praznega

Zagotovo si boste na oddihu privoščili tudi kakšen manjši nakupovalni izlet, zato priporočamo, da si vsaj en del prtljage, pustite prazne. Zato spakirajte tako, da ali vzamete manj oblačil, ali pa uporabite tehniko zvijanja oblačil, ki bo poskrbela za več prostora. 

Foto: pexels

Pripravite si potovalno "playlisto"

Preden se odpravite od doma, poskrbite za potovalno "playlisto". To pomeni, da naredite seznam pesmi, ki jih boste bodisi poslušali na slušalkah med vašim letom, ali pa med vožnjo v avtu do končne destinacije. Naj bodo to poznane in bolj vesele skladbe, ob katerih boste skupaj s prijatelji lahko tudi zapeli.

Odklopite se

Namesto, da ves čas snemate različne fotografije ali videe, za nekaj časa odložite telefon in se prepustite zabavi. Naj bo to vikend brez obveznosti, brez telefona in brez konstantnega preverjanja elektronske pošte. Zabavajte se in poskrbite za dobro razpoloženje.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika