Česa takega v letalu še niste videli!

Matej Jurgele 13.11.2017
Emirates

»Česa takega civilni letalski promet še ni videl«, je ob predstavitvi dejal direktor Emirates Tim Clark. V letalu Boeing 777 je postavljenih šest luksuznih kabin s sedeži, ki pa jih je možno enostavno spremeniti v udobno ležišče. V sprednjem delu kabine se nahaja televizor. Stranske kabine nudijo pogled skozi okno, medtem ko imajo srednje kabine namesto oken nameščene zaslone, ki projicirajo dejansko sliko zunanjosti posneto s HD kamerami. Pri Emirates so priznali, da so za razvoj in izdelavo porabili na milijone dolarjev, sam proces razvoja pa je trajal več let.

»Da, stalo je enormno veliko,« je dejal Clark, vendar natančnega zneska ni želel razkriti. Seveda je bil zajeten kup denarja porabljen tudi za človeka, ki je zadolžen za reklamiranje prvega razreda. To je nihče drug kot Jeremy Clarkson, legendarni voditelj oddaje Top Gear, danes pa vodi oddajo Grand Tour. »Morda se vam ne dopade, toda veliki večini ljudi se zdi duhovit … Morda je malce nadležen, toda generalno gledano je zelo dobro utečen,« je še dodal Tim Clark.

In seveda za konec še najpomembnejši podatek – cena! Za let iz Ženeve do Dubaja bo potrebno odšteti približno 7.700 evrov.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča