Dejavnosti za otroke v času zimskih počitnic v Ljubljani

Klavdija Rupar 24.02.2019
Foto: Pixabay

Da otroci ne bodo cel teden ležali doma ali viseli za računalnikom, so različna društva pripravila zanimive dejavnosti za otroke vseh starosti.

Mala ulica

Gre za počitniško varstvo, ki je vsak dan organizirano med 7.30 in 16. uro. Otroci bodo v okviru programa uživali v zimskih počitnicah, raziskovali bodo, kakšen je gozd pozimi in kje prezimujejo ptice in druge gozdne živali. Zabavali se bodo na drsališču in si za konec počitniškega tedna ogledali še predstavo v Kinodvoru.
malaulica.si

Foto: Unsplash

Delavnica vloganja 10+

Kaj vse potrebujemo, da posnamemo vlog? Kako povedati dobro zgodbo v nekaj sekundah? In kaj nastane, če pri tem domišljiji pustimo prosto pot in odpotujemo v izmišljene svetove? Raziskovali bodo, kaj vse zmore forma vloga. Delavnico bosta vodili video umetnica Valerie Wolf Gang in pripovedovalka Špela Frlic.
kinodvor.org

Pustni zajtrk pri Kinodvoru

V soboto, 2. marca 2019 od 9. ure dalje bodo v kavarni Kinodvora stregli miške in krofe, na voljo pa bo tudi maskiranje obraza. Otroke bo pozdravila tudi Pika Nogavička, nato pa bo sledil ogled predstave Keber in Kozliček, po koncu pa bodo lahko izdelovali tudi pustne maske.
kinodvor.org

Foto: Unsplash

Mladi zmaji

Mladi zmaji vabijo na Zimsko avanturo – druženje in soustvarjanje utripa zimskih počitnic. Poleg dnevnih aktivnosti – kuharije, zeliščarje, kinoprojekcije in disco partya pri Mladih zmajih Črnuče, v torek 26. februarja 2019 pa vabijo tudi na smučarijo na Krvavcu in drsanje v Halo Tivoli.
mladizmaji.si

Počitnice na drsalkah

V Hali Tivoli in Dvorani Zalog lahko med počitnicami drsamo vsak dan. Vstopnica za otroke do 15. leta je le 1 evro.

Foto: Pixabay

Mestna knjižnica Ljubljana

V več enotah Mestne knjižnice Ljubljane bodo med počitnicami organizirali več različnih delavnic. Tečaj pantomime, predstavitev poklica, risanje črk, pustne maske, nove stare otroške igre in še mnoge druge.
mklj.si

Muzej in galerije mesta Ljubljane

Med zimskimi počitnicami otroci lahko obiščejo tudi kakšen muzej ali galerijo. V MGML so v času zimskih počitnic pripravili več družinskih doživetij, na katerih bodo lahko raziskovali našo preteklost in odkrili čudoviti svet muzejskih dragocenosti.
mgml.si

Foto: Pixabay

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča