Ekskluzivni butični koncert Severe Gjurin ob predstavitvi nove Ford Fieste

Anja Mrevlje 17.07.2017
Severa

Glasbenica, ki ceni vrhunski zvok

Severa živi v prepletanju različnih, a sorodnih umetniških zvrsti – predvsem likovnega in glasbenega izražanja. Raziskuje nianse barv zvokov in svojega glasu. Glasba, ki jo razume kot živ organizem, jo spremlja tako rekoč na vsakem koraku. Na drugi strani pa ceni mirnejše okolje, ki ga prinese likovno ustvarjanje.

Osupljiv zvočni sistem nove fieste, B&O PLAY, s 675 vati in desetimi edinstveno oblikovanimi zvočniki, ki so v popolnem sozvočju z elegantno notranjostjo, vrhunsko glasbo, ki smo je vajeni na koncertih ali doma odslej postavljajo tudi na cesto, kjer preživimo velik del svojega časa. Vožnja tako ni več samo prevoz – postane pot, posebno doživetje. Fiestin 360-stopinjski zvok namreč skrbi, da glasbo in tišino, ki jo opredeljuje, slišimo točno tako, kot si jo je zamislil njen izvajalec, ne glede na zvrst in glasnost predvajanja.

Likovnica, pozorna na estetiko …

Severa o zvoku pogosto razmišlja skozi barvo. Vzame, na primer, njegov posamezni element in ga raziskuje. Kaj se zgodi, če je glas postavljen za odtenek drugače, če dodaš zelo malo bele ali rumene? Motiv, ki jo najpogosteje navdihuje, je figura. Pravi, da so barve in oblike osnovni likovni delci, ki govorijo že sami.

Prav to so upoštevali pri izdelavi nove fieste. Njena izgled in dizajn kljub številnim dodatkom in izboljšavam nista bila kompromitirana. Odlikuje jo eleganca, strast odseva značaj in prezenco. Na cesti nikakor ne ostane neopažena. V notranjosti pa razkriva lastnosti večjih avtomobilov: dodelane zaključke, vrhunske materiale, kakovostno izdelavo, ki se odraža v številnih podrobnostih. Mednje spada tudi veliko strešno panoramsko steklo z električnim pomikom, ki skrbi za ‘vandranje’ misli in neomejen prostor za ustvarjalnost tudi med vožnjo.

PREBERITE ŠE: Nagradna igra - podarjamo vstopnice za Fordov ekskluzivni koncert Severe Gjurin

… a ostaja praktična in prizemljena

Ustvarjalnost, pravi Severa, je kapaciteta, ki jo lahko gojimo. Zato svoje znanje rada deli na delavnicah za otroke in njihovo ustvarjalnost spodbuja z manj običajnimi, ‘funky’ likovnimi nalogami. Na njih udeleženci materiale, teksture, oblike in tudi simbolne vrednosti, na primer vonjev in okusov, pretvorijo v sliko. Severa se zaveda, da vse, kar želiš iz potenciala spremeniti v učinek, zahteva predano delo. Veliko pozornosti namenja podrobnostim v življenju, tudi čisto vsakdanjim, ki se sestavijo v celoto. V sliko, doživetje dneva.

Foto: Saša Kapetanovič

Podrobnosti so izpostavljene tudi pri novi fiesti, ki, delujoč kot celota, dopolnjujejo izkušnjo vožnje na najvišjem nivoju udobja, varnosti in praktične povezljivosti. Svoj pametni telefon lahko, skupaj z glasbo, aplikacijami in navigacijo, povežemo in upravljamo z govornimi ukazi prek Fordovega sistema SYNC 3 ali prek prosto stoječega zaslona na dotik. Za varnost skrbijo številni Fordovi sistemi za vzdrževanje smeri, preprečevanje naleta in prepoznavanje prometnih znakov ter izjemno priročna prilagodljivi tempomat in aktivna pomoč pri parkiranju, vrhunski materiali in premium izdelava pa zagotavljajo presenetljivo udobno vožnjo.

Nova Ford Fiesta.

Fiesta naslednje generacije postavlja nove smernice sodobnega urbanega življenjskega sloga.
ford.si

Nagradna igra - Poteguj se za 5-krat po 2 vstopnici za ekskluzivni koncert

24. avgusta 2017 bo Severa Gjurin v okviru Fordove urbane zabave ob predstavitvi nove Ford Fieste izvedla ekskluzivni butični koncert. Podarjamo petkrat po dve vstopnici. Več v nagradni igri na citylife.si/nagradna-igra.

Izbor urednika