Enostavna darila, ki jih lahko izdelamo sami

CITYLIFE 14.12.2022
Foto: Unsplash

Kozarec presenečenja

Kozarec s pokrovom napolnimo s sestavinami najljubšega recepta za božične kekse. Izberemo recept s sestavinami, ki jih lahko v naprej združimo. V kozarec jih dodajajmo po slojih, da dobimo barvno paleto. Ko smo dodali vse sestavine, ki jih lahko zmešamo, kozarec dobro zapremo, ga okrasimo s kartico in nanjo na kratko napišemo recept in sestavine, ki jih je potrebno dodati (jajca, mleko, olje, voda…).

Foto: Pixabay

"Odpri ko..." pisma

Svoje najdražje letos opremimo s pismi, ki jih bodo razvedrila ob vsaki priložnosti. Pisma naslovimo z namenom za določen trenutek v življenju. Nekaj idej: Odpri ko si žalosten, odpri na deževen dan, odpri ko greš na morje, odpri ko se slabo počutiš, odpri ko dobiš sanjsko službo, odpri ko magistriraš, odpri ko dobiš prvega otroka, odpri ko si lačen, odpri ko si len, odpri ko si želiš zabave…

Lahko so zgolj besede, lepe misli, spomin ali celo kakšen pripomoček, ki jim bo olajšal trenutno sitacijo, s katerim boste pokazali svojo naklonjenost. Možnosti so neskončne. Pisma so lahko različnih velikosti, stilov, oblik. Zložimo jih v škatlo, kozarec ali jih ovijmo z vrvico. Vzamimo si čas, naj bo vsako pismo nekaj posebnega in osebno.

Foto: Pixabay

Kopalna sol

Za pripravo domače kopalne soli potrebujemo morsko in grenko sol (Epsom sol), kozarčke s pokrovom, eterična olja in barvila s katerimi obarvamo hrano.

Mešanica morske in grenke soli naj bo v razmerju 2:1. Dodamo ji nekaj kapljic eteričnega olja po naši izbiri. Vsebino dobro premešamo. Če želimo sol obarvati, dodatmo dve do tri kapljice barvila za hrano in ponovno premešamo. Bodimo kreativni, uporabimo več barv, naredimo različne odtenke in jih estetsko zapakirajmo. Mešanico s pomočjo lijaka presipamo v kozarce in zapremo. Okrasimo jih lahko z nalepkami ali napisi.

Foto: Pixabay

Sladke žličke za vročo čokolado 

Popolno darilo za sladkosnede in tiste, ki želijo popestriti svoj vsakodnevni napitek. Izdelava darila je zelo enostavna; lesene žlice potopimo v stopljene okuse po želji in jih obogatimo z dodatki.

Najbolj priljubljeni okusi so karamela z morsko soljo, čokolada s piškotkom in bela čokolada s poprovo meto.

Kako se torej lotiti izdelave? Izbran okus raztopimo. To lahko storimo v mikrovalovni ali s topljenjem nad paro. Tekoči obliki izbranega okusa ne dodajajmo dodatnih tekočin, saj se zmes ne bo popolnoma strdila. Ko sta čokolada in karamela raztopljeni, vanju namočimo žlico jo posujemo z dodatki. Odložimo in počakamo da se vsebina žlice ohladi in strdi. Za lepši izgled lahko žlice zavijemo v celofan in jih okrasimo z okrasnimi trakovi.

Foto: Pinterest

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča