Ergochord - slovenski ustvarjalci izdelali dvižno pisalno mizo

Klavdija Rupar 20.05.2019
Foto: Ergochord

Ekipa Ergochord si je pred približno dvema letoma zastavila vprašanje: "Zakaj ne bi ustvarili mize, ki se bo lahko prilagajala našim potrebam?" Naredili so raziskavo trga v Sloveniji in opazili, da nekaj takšnega ne obstaja. Dvižne mize se skoraj ni dalo dobiti. Zato so preučili tudi trg v tujini, kjer je bilo sicer ponudbe več, ampak je bila cena kvalitetnih izdelkov še višja.

Zato so se odločili, da bodo dvižni mehanizem izdelali sami. Za izdelavo so želeli uporabiti jeklo za ogrodje, mototrja, ki bi poganjala linearni aktuator v vsaki nogi, tesnila in maziva za drsni sistem. Ker v Sloveniji niso našli podjetja, na katerega bi se lahko obrnili za izdelavo okvirja in dvižnega mehanizma, so izdelan izdelek začeli iskati v tujini. Povezali so se s podjetjem, ki se s tem ukvarja že več let in imajo velik izkušenj.

dvižna pisalna miza

Tako so ustvarili model: robusten, precizen in estetski. Trenutni model ima 3 dvižne stebre z dvema sinhronima motorjema, kar omogoča boljšo nosilnost (do 120 kg) in stabilnost. Digitalni kontroler je opremljen z LED izpisom višine v centimetrih in omogoča natančno prilagoditev višine delovne površine glede na lastnosti posameznika. Za hitrejšo in lažjo uporabo ima na voljo tudi štiri spominska mesta, kar je še posebej dobrodošlo, kadar mizo uporablja več oseb. 

Dvižne mize Ergochord se dvigajo in spuščajo do milimetra natančno (od 60.0 do 125.0 cm), domiseln sistem nastavljivega ogrodja pa mizi omogoča tudi poljubno dolžinsko razširitev - med 108 in 180 cm, kar naredi okvir popoln za prilagojeno namizje do 250 cm.

Več na: ergochord.com

Fotogalerija

Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord Foto: Ergochord

Izbor urednika