Filmske uspešnice, ki v naše kinematografe prihajajo januarja in februarja 2019

Anja Mrevlje 24.12.2018
Marija Škotska

Januar na velikih platnih

DOBRODOŠLI V MARWENU (WELCOME TO MARWEN) - 10. januar 2019

Prvi film v prihodnjem letu bo prikazoval domišljijski svet moškega, ki se po brutalnem napadu skuša postaviti nazaj na noge in normalno zaživeti, kljub temu, da je izgubil spomin. Glavno vlogo drame, ki je posneta po resničnih dogodkih, so zaupali igralcu Stevu Carellu, ki bo upodobil zlomljenega človeka, ki odkriva, kako umetniška domišljija vpliva na človeškega duha.

MARIJA ŠKOTSKA (MARY QUEEN OF SCOTS)  - 17. januar 2019

Vračamo se nekaj stoletij v preteklost, v 16. stoletje, ko sta vladali dve kraljici, Marija Škotska in Elizabeta I. Zgodba spremlja poskus Marije Škotske, da bi s prestola zrinila svojo sestrično, angleško kraljico Elizabeto, za kar je bila več let obsojena na zapor, preden so jo usmrtili. Kraljici sta upodobili nominiranki za oskarja Saoirse Ronan in Margot Robbie.

VEDRINA (SERENITY) - 24. januar 2019

Igralec Matthew McConaughey se bo prelevil v samotarskega kapitana, ki mu vsakdanji mir skali nenavadna prošnja nekdanje žene, ki jo je zaigrala Anne Hathaway. Slednja ga namreč prosi, naj v zameno za visoko vsoto denarja ubije njenega sedanjega moža. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA 3 (HOW TO TRAIN YOUR DRAGON – THE HIDDEN WORLD) - 31. januar 2019

Tretje nadaljevanje ene najbolj priljubljenih animiranih franšiz v filmski zgodovini bo tudi eno najbolj čudovitih in nepričakovanih poglavij. V novem delu nepozabne pustolovščine, ki bo sinhronizirana, mladi Viking Viki in zmaj Brezzobi končno le spoznata svoji usodi - on kot poglavar otoka Berkob boku prijateljice Astrid in zmaj kot vodja svoje vrste.

Februarja na velikih platnih

INSTANT DRUŽINA (INSTANT FAMILY)  - 7. februar 2019

Družinska komedija razkriva tegobe in radosti staršev, ki posvojita tri otroke. Glavno vlogo očeta bo zaigral Mark Wahlberg, vlogo matere pa Rose Byrne. 

SREČEN SMRTNI DAN 2 (HAPPY DEATH DAY 2U) - 14. februar 2019

Na velika platna se vrača zgodba o študentki, ki obtiči v času in preživlja en in isti danPotem ko je prvem delu bežala pred zamaskiranim morilcem, ki jo je hotel umoriti ravno na njen rojstni dan, se bo v nadaljevanju glavna junakinja, upodobila jo je igralka Jessica Rothe, soočala s precej hujšo nevarnostjo.


RITEM SEKCIJA (THE RHYTHM SECTION) - 21. februar 2019

Britansko-ameriško akcijsko srhljivko je režiral Reed Morano, scenarij je napisal Mark Burnell, v filmu pa sta zaigrala Blake Lively in dvakratni nominiranec za oskarja Jude Law. Potem ko je v letalski nesreči izgubila družino, se ženska maščuje proti neznancem, ki so krivi za nesrečo.

Foto: IMDB

MIA IN BELI LEV (MIA AND THE WHITE LION)  - 28. februar 2019

Desetletna Mia živi z družino v Afriki, kjer upravljajo kmetijo z leviKo pride na svet mali beli lev Charlie, Mia z njim vzpostavi posebno vezČez nekaj let, ko je lev v nevarnosti, se Mia odloči, da z njim pobegne. Odpravita se na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani iskat kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča