Filmski festivali, ki jih lahko obiščemo do konca avgusta

Klavdija Rupar 31.07.2019
Film pod zvezdami 2019

Romantični poletni večeri so ravno pravšnji za projekcije filmov, ki si jih lahko ogledamo v enem izmed številnih kinov pod zvezdami. Večina slovenskih krajev namreč svoje kinodvorane med poletjem postavi na prosto.

Film pod zvezdami

Od 11. julija do 3. avgusta 2019
Ljubljanski grad

V letnem kinu je na ogled izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki jih dopolnjujejo premiere in predpremiere: letos bo kar šest svežih filmov prvič javno predstavljenih na slovenskem platnu. Letošnji izbor so močno zaznamovale velike ikone iz sveta filma, športa, glasbe, baleta in književnosti. V njem med drugim najdemo filme o enem največjih nogometašev vseh časov, Diegu Maradoni, ameriškem plezalcu Alexu Honnoldu, filmskem avtorju Pedru Almodovarju, priljubljenih glasbenikih Freddieju Mercuryju in Eltonu Johnu, legendarnih pevcih Marii Callas in Lucianu Pavarottiju, ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu in francoski pisateljici Sidone-Gabrielle Colette.

Film pod zvezdami.

Letni kino na Kongresnem trgu

Od 26. do 29. avgusta 2019
Kongresni trg, Ljubljana

Brezplačno prireditev Kinodvor pripravlja v poklon pomembnim obletnicam v zgodovini filma in mesta ter se tako postavlja ob bok primerljivim projektom v evropskih mestih. Ogledali si bomo lahko filmske klasike Ninočka, Elena in možje, Nekateri so za vroče in Brianovo življenje.

Letni kino na Kongresnem trgu

Piknik kino Bežigrad

Celoten avgust

Različna prizorišča po Sloveniji

To poletje uživajmo v kinu na prostem, v parku ali na plaži. Lahko se bomo udobno nadomestili kar na ležalnikih ali odejah, ki jih lahko prinesemo s seboj ali pa si jih izposodimo na prizorišču dogajanja.

Piknik kino

FeKK festival – Festival kratkega filma

Od 19. do 24. avgusta 2019
Ljubljana

Mednarodni festival kratkega filma bo poletje v Ljubljani zaokrožil v znamenju vročih "kratkometražecev".

Kino pod brezami

Od 24. junija do 27. avgusta 2019
Tolmin

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in Kinogledališče Tolmin v poletnih dneh organizirata letni kino, z željo, da ob glasbenem festivalskem utripu popestrita dogajanje v Tolminu. Projekcije filmov so brezplačne.

Foto: Kino pod brezami

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora

Od 27. julija do 3. avgusta 2019
Kranjska Gora

Mlad filmski festival, ki poleg projekcij igranih in dokumentarnih filmov vključuje tudi mnoge delavnice za otroke, tečaje za odrasle, pogovore z avtorji, okrogle mize, gledališke predstave in bogat glasbeni program.

SHOTS  - Mednarodni festival kratkega neodvisnega filma

Od 1. do 3. avgusta 2019
Slovenj Gradec

SHOTS je mednarodni festival kratkega neodvisnega filma in poteka v Slovenj Gradcu. Festival, ki ga organizira skupina mladih neodvisnih filmskih ustvarjalcev, bo v treh poletnih večerih predstavil več kot 20 filmov, med katerimi je večina tujih.

Izbor urednika