Fotoaparati za podvodni svet

Tina Lagler 22.07.2017
Fotoaparati za podvodni svet

Tisti, ki smo zaljubljeni v poletje, morje in raziskovanje širnega podvodnega sveta, nam podvodne fotografije niso tuje. Bodisi jih z vznemirjenjem občudujemo v slikovitih knjigah ali tovrstnih revijah, nemara pa smo se že sami skupaj s kamero kdaj podali pod morsko gladino. Toda za raziskovanje in ovekovečenje zanimivih in pisanih rib, ladijskih razbitin, jam in podvodne pokrajine je seveda potrebna za to primerna oprema, dobro pa je poznati kakšen fotografski trik, zaradi katerega utegne biti slika le še boljša. Čeprav takšen hobi nam, amaterskim fotografom, še pred leti ni bil dostopen, so zdaj na trgu že na voljo dostopne kamere, zaščitni okvirji in podobno.

Foto: Pixabay

Pri podvodnem fotografiranju moramo biti predvsem pozorni na svetlobo, saj s potapljanjem v globino poleg nje izgubljamo tudi barve in kontrast. Fotografi priporočajo uporabo ekstremno širokokotnih objektivov, saj tako v objektiv lažje zajamemo podvodno pokrajino. Za podrobnosti uporabimo makroobjektive, nikakor pa, če želimo posneti kakovostno fotografijo, ne pozabimo na podvodno bliskavico. Že res, da je, kot omenjeno, oprema danes dostopna vsakomur, toda posneti dobro fotografijo še vedno zahteva nekaj znanja in potrpljenja.

Galerija - Fotoaparati za podvodni svet:

Fotogalerija

Fotoaparati za podvodni svet Fotoaparati za podvodni svet Fotoaparati za podvodni svet Fotoaparati za podvodni svet Fotoaparati za podvodni svet

Izbor urednika