George R. R. Martin naznanil izid nove knjige

Teja Korošec 02.05.2018
Foto: IMDB

Čeprav vsi nestrpno pričakujejo izid nadaljevanja kultne sage Igra prestolov, ki ga avtor pripravlja že skoraj 7 let, se je George R. R. Martin zaposlil še s pisanjem nove zgodbe iz priljubljenega fantazijskega sveta. Ta je postavljena 300 let pred dogajanje, ki ga poznamo iz dosedanjih knjig in priljubljene TV-serije. 

Izid knjige z naslovom "Fire & Blood" ali Ogenj in kri je napovedan za 20. november 2018. V njej bodo na približno 640 straneh zbrane kratke zgodbe iz zgodovine rodbine Targaryen, vse od vladavine Aegona Prvega pa do dobe Aegona Tretjega. V roku nekaj let naj bi nato izšlo še nadaljevanje s preostalo zgodovino. Martin je sicer zgodovino in stranske zgodbe Westerosa in ostalih delov svojega fantazijskega sveta že prikazal v knjigah Vitez iz sedmih kraljestev in Svet ledu in ognja. Obe sta tudi prevedeni v slovenščino.

Preberite še: Največje knjižne uspešnice preteklega leta pri nas

Medtem ko težko čakamo na sedmo knjigo Igre prestolov in na novo sezono serije z enakim naslovom, se bomo lahko torej še naprej tolažili z alternativnimi zgodbami iz sveta ledu in ognja. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča