Glasbeni festivali tega poletja

Klavdija Rupar 09.07.2019
Foto: Castle

Poletje je v polnem zagonu, pred nami dolge poletne noči, sproščanje in zabava. Ena izmed stvari, ki jih letos lahko počnemo so tudi obiski različnih festivalov, ki jih je v Sloveniji in njeni okolici vsako leto ogromno. Spodaj vam tako predstavljamo seznam poletnih festivalov.

Sziget festival

7. - 13. 8. 2019
Budimpešta, Madžarska
Na 27. edicijo festivala Sziget ponovno prihajajo sama znana imena, kot so Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, Post Malone.

Foto: Sziget

Castle – Kolpa Music festival

31. 7. - 4. 8. 2019
Fara, Kostel, Slovenija
Raznolik program na treh odrih, na katerem bodo nastopili znani izvajalci. Poleg tega pa bodo uprizorjene tudi monokomedije in gledališke predstave. Festival ponuja tudi vrhunsko kulinariko in je ekološko usmerjen.

Foto: Castle

JAZZINITY – za vse ljubitelje Jazza

12. - 17. 8. 2019
Novo mesto
Butični poletni mednardni jazz festival in glasbena delavnica, ki že dvajset let poteka tretji teden v avgustu v historičnem mestnem jedru Novega mesta. Delavnice se udeležuje vrsta mladih, perspektivnih glasbenikov, ki prihajajo iz praktično vseh evropskih držav. Letos festival praznuje 20. obletnico delovanja.

Foto: Jazzinity

Festival TrNOVfest

1. - 31. 8. 2019
Trnovo, Ljubljana
28. edicija glasbenega festivala Trnfest, se je letos preimenovala v trNOVfest. To so storili v znamenju zavidiljive obletnice “Kulturnega doma Trnovo”, ki letos praznuje 99 let. Poleg tega so naredili še druge izboljšave programa, da bi izboljšali izkušnjo obiskovalcev festivala.

Foto: Trnfest

Dimension festival in Outlook festival v Puli

Dimension 28. 8. - 1. 9. 2019
Outlook 4. - 8. 9. 2019
Pula, Hrvaška
Konec avgusta in v začetku septembra bosta v Puli kar dva festivala. Prvi bo festival Dimension, drugi pa Outtlook festival. Na festivalu Dimension bomo lahko prisluhnili zvokom izvajalcev Anderson .Paak & The Free Nationals, Tony Allen & Jeff Mills, Objekt Live in Hunee, na festivalu Outlook pa se bomo zavrteli ob ritmih Andy C, Loyle Garner, Sh Fx (live), Flohid in Chase & Status (ter seveda še mnogim drugim).

Foto: Outlook

Glasbeno poletje v Tolminu

MetalDays, 21. - 27. 7. 2019

Punk rock Holidays, 5. - 9. 8. 2019

Overjam Festival, 15. 8. - 18. 8. 2019
Tolmin je pravi raj poletnih festivalov, letos se bomo lahko udeležili kar treh. Na Metaldays bo odmevalo ob imenih Animae Silentes, Alkaloid, Alien Weaponry, na Overjamu bomo lahko prisluhnili Alboroise & Shengen Clan, Asherju, Dejahu in Blackheart manu, na Punk Rock Holidays pa bodo nastopili Nofx, Descendent, Pennywise, Propagandhi in mnogi drugi.

Foto: Metaldays

Pivo in cvetje

11.- 14. 7. 2019
Laško
Festival Pivo in Cvetje, ki se že kar nekaj let tradicionalno odvija v drugem vikendu julija, ima letos zanimiv slogan: Dobrodošli med legendami. Štirje odri, več kot 30 nastopajočih in cel kup dodatnih aktivnosti, bodo poskrbele, da bo poletni vikend zagotovo ostal v spominu.

Foto: Pivo in Cvetje


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika