Google Pay zdaj na voljo strankam Intese Sanpaolo Bank

CITYLIFE 15.12.2022
ispbgooglepayslika

Komitenti banke, ki so imetniki debetne kartice Activa Visa Inspire, bodo lahko svojo kartico z dobroimetjem hranili v digitalni denarnici Google Wallet na svoji digitalni napravi in tako plačevali na vseh prodajnih mestih, kjer sprejemajo brezstično plačevanje.

Poleg plačilnih kartic bodo lahko imetniki debetne kartice v denarnico Google Wallet shranili kartice zvestobe, vozovnice za javni potniški promet in vstopnice za dogodke ter do njih tudi dostopali.

Kartico Visa je mogoče registrirati v digitalni denarnici z uporabo storitve Visa Token, ki ščiti transakcije z odstranitvijo občutljivih podatkov o plačilnem računu in povezavo računov Visa s povezanimi napravami.

Mobilno plačevanje, v trgovini ali na spletu, je varen način plačevanja. Vsa plačila s kartico Visa s pametnim telefonom, pametno uro ali tablico, so zaščitena tako kot vse druge transakcije s kartico Visa. Ko nekdo naloži podatke svoje kartice v mobilno denarnico v napravi, Visa nadomesti njihove podatke z edinstvenim nizom številk (žetonom). Ta tehnologija, imenovana tokenizacija, zagotavlja dodatno raven varnosti.

V primeru izgube ali kraje pametnega telefona lahko uporabnik preprosto uporabi funkcijo »Poišči mojo napravo«, kjer ima možnost, da takoj in od koder koli zaklene svojo napravo, jo zaščiti z novim geslom ali celo izbriše svoje osebne podatke.

»Storitev Google Pay uporabnikom v več kot 45 državah omogoča hiter, enostaven in varen način plačevanja s pametnim telefonom z operacijskim sistemom Android ali napravo Wear OS,« je povedala Jenny Cheng, podpredsednica in generalna direktorica pri Google Wallet. »Uporabniki lahko preprosto dodajo svojo debetno ali kreditno kartico v aplikaciji Google Wallet in so lahko prepričani, da so njihovi finančni podatki varni, bodisi ko opravljajo nakup bodisi ko lovijo vlak.«

Komitenti, ki želijo uporabljati svojo kartico Activa Visa Inspire s storitvijo Google Pay, lahko prenesejo aplikacijo Google Wallet iz trgovine Google Play

Mojca Kovač, članica uprave Intesa Sanpaolo Bank

»V Intesi Sanpaolo Bank znova dokazujemo, da sodimo med vodilne banke na področju digitalnega poslovanja,« je povedala Mojca Kovač, članica uprave za področje poslovne mreže pri Intesi Sanpaolo Bank. »Dejstvo, da lahko skupaj z družbo Visa kot prva slovenska banka ponudimo možnost plačevanja z eno najbolj sodobnih, razširjenih in varnih metod mobilnega plačevanja Google Pay, za nas predstavlja pomemben mejnik na poti uresničevanja pričakovanj naših strank po visoki kakovosti sodobnih bančnih storitev,« dodaja.

»Pametne naprave omogočajo hitro in enostavno spletno nakupovanje, zato je trenutek plačila vse bolj neviden in brez trenja, kar oblikuje potrošniške navade in pričakovanja. Pri Visi smo predani uvajanju inovacij v korist potrošnikov in podjetij. Kartico Visa je mogoče uporabljati na pametnih telefonih in pametnih urah, eden najbolj priljubljenih načinov plačevanja pa so mobilne denarnice, ki jih podpirajo sistemi in tehnologije Visa,« poudarja Alenka Mejač Krassnig, direktorica Visa Europe za Slovenijo, in dodaja: »Uporabniška izkušnja pri plačevanju s pametnimi napravami mora biti enostavna, priročna in tekoča. Ob tem si prizadevamo za ravnovesje med uporabniško izkušnjo in varnostjo ter za ohranjanje zaupanja potrošnikov v digitalna plačila.«

Več na www.intesasanpaolobank.si/prebivalstvo/mobilna-placila/google-pay.html

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika