"Hygge" – novi trend udobja

N. E. 15.02.2017

Skandinavsko udobje bivanja

Po navdih se lahko ponovno zatečemo na skandinavski del Evrope, in sicer na Dansko, kjer sta mraz in tema še kako prisotna v vsakdanjem življenju, a prebivalci države kljub temu veljajo za najbolj srečne državljane na svetu. Njihova skrivnost je v uživanju trenutka, ki ga imenujejo "hygge" – osmišljanje udobja in ustvarjanje prijetnih trenutkov, kadar smo sami, z družino ali prijatelji.

Kopalnica, ki kar kliče po razvajanju. Foto: Ikea

Beseda "hygge", ki s severa počasi pronica tudi k nam, sicer nima ne slovenskega ne angleškega prevoda, saj je njeno bistvo v tem, da jo občutiš. Naj torej naš dom letošnjo zimo zaživi v udobju, ki ga bodo pričarali topli kosi pohištva, mehke pletene odeje, vonj dišečih sveč, volnen pulover, prasketajoča toplina kamina in požirek aromatičnega čaja v najljubši keramični skodelici.

PREBERITE ŠE: Potep po trendih leta 2017

"Hygge" pa se ne odraža le v danskem optimizmu. Njegov vpliv odseva tudi skandinavski interier, ki je odlično izhodišče za visoko kakovost življenja, ki ji botruje udobje bivanja. Čiste linije in udobni materiali stimulirajo našo domišljijo, posebno zadovoljstvo pa ustvarjajo izbrani elegantni kosi, ki sovpadajo z udobnim pohištvom.

Ustvarimo posebne priložnosti

Naj bo naša jedilnica vedno pripravljena, da v hladen večer sprejme prijetno družbo. Običajno druženje lahko prelevimo v popolno zadovoljstvo, če čaj postrežemo v porcelanastih skodelicah za posebne priložnosti in na mizo položimo čudovit svečnik. Skandinavsko uživanje trenutka je namreč umetnost, ki jo omogoča tudi skrbno pripravljena ambientalna kulisa.

"Hygge", novi trend udobja si oglete v galeriji:

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča