Ideje za božično dekoracijo mize

Klavdija Rupar 21.12.2018
Foto: Pixabay

Božič ni le čas obdarovanja in preživljanja časa s svojimi najbližjimi, ampak je tudi čas, ko lahko dodobra izrazimo svojo kreativnost. Naj bo to pri zavijanju božičnih daril, okraševanju hiše, ali pa samo pri dekoraciji mize, na kateri bomo postregli božično večerjo. Spodaj nekaj idej za letošnjo božično dekoracijo mize.

Določimo temo mize

Preden začnemo z dekoracijo je pametno, da določimo barvno shemo, s čimer bo celota videti precej bolj dovršena. Če nismo prepričani, kateri stil bi izbrali, zagotovo ne bomo zgrešili s klasično kombinacijo rdeče, zlate in zelene, ali pa srebrne in bele, ki bosta mizi dali svež pridih.

Na sredino postavimo venček

Če želimo, da je miza res v središču pozornosti, je nabolj primerno, da v sredino postavimo adventni venček, sveče ali drugo okrasje.

Foto: Pinterest

Prtički in listki z imeni

Ne pozabimo na prtičke in personalizirane listke z napisi. Listke napišimo na roko, s čimer dodamo osebno noto. Prtički naj bodo preprosti ali bolj razkošni, odvisno od ostale dekoracije. Lahko jih zvijemo in zavežemo s pentljo, lahko pa se igramo in iz prtičkov naredimo tudi zanimive praznične podobe.

Foto: Pinterest

Dodajmo vonj

Vonj cimeta je značilen za božič in zakaj ne bi čudoviti dekoraciji dodali še čudovitega vonja? Cimet nas spominja na praznike, ob njem se počutimo praznično in toplo. Enostavno na krožnike postavimo cimetovo palčko.

Foto: Pinterest

Glasbena božična drevesca

Za izdelavo potrebujemo note, majhen okrogel kos lesa in dolge zobotrebce. Note razrežemo v trikotnike jih zložimo v harmoniko, skozi celotno dolžino potisnemo zobotrebec in ga zapičimo v les. Tako dobimo prava glasbena božična drevesca, ki bodo polepšala še tako dolgočasno mizo.

Foto: Pinterest

Preprosto in elegantno

Rdeča je barva božiča, zato zagotovo ne bomo zgrešili z izbiro te barve. Kupimo rdeče krožnike, na katere nato s srebrnim ali zlatim svinčnikom narišemo snežinke, božična drevesa ali pentlje.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča