Ikea bo pohištvo oddajala v najem

Klavdija Rupar 22.02.2019
Foto: IKEA

Eden največjih prodajalcev pohištva, IKEA, ki je vedno bolj priljubljena tudi v Sloveniji in naj bi tudi uradno kmalu prišla k nam, je najavila, da bodo začeli z oddajanjem pohištva, s katerim želijo sodelovati v vedno bolj pogosti krožni ekonomiji.

Poskusna doba oddajanja pohištva se bo začela v Švici, na začetku pa bodo oddajali predvsem pisarniško pohištvo, kot so stoli in pisalne mize.

V Ikeii so pojasnili, da so se za ta korak odločili zato, ker bi radi videli, da imajo njihovi kupci akitvno vlogo v krožni ekonomiji, to pa lahko dosežejo le tako, da naredijo nove poslovne modele, ki so odvisni od tega, kako kupci skrbijo za njihove izdelke.

V prihodnosti bodo mogoče oddajali tudi kuhinje

Na začetku bo oddajanje vključevalo le pisarniške kose, v prihodnosti pa bodo mogoče oddajali tudi kuhinje in druge izdelke.

S krožno ekonomijo si ne želijo samo prodati svojih izdelkov ampak videti, kaj se z njihovimi izdelki zgodi po prodaji in kako kupci skrbijo zanje.

Pojasnili so še, da vedno raziskujejo nova področja, vedno nekaj testirajo in preizkušajo. Trenutno se osredotočajo na oddajanje kosov, še prej pa bi radi dobili čimveč vpogledov svojih rednih kupcev.
ikea.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika