Ikea - pohištveni trendi, ki jim bomo sledili v letu 2020

Klavdija Rupar 17.08.2019
Foto: Ikea

Ikea je zagotovo trgovina s pohištvom, kjer skoraj vsak najde kakšen funkcionalen kos pohištva ali dodatek za dom. Kot vsako leto je tudi letos Ikea predstavila nov katalog smernic za notranje oblikovanje. Spodaj vam torej predstavljamo trende, ki jim bomo sledili v naslednjem letu.

Kuhinje v monokromatskih barvah

Zadnjih nekaj let so bile moderne kuhinje, ki so imele omare v temnjših barvah, pult pa v temnejših tonih. Naslednje leto bodo v trendu predvsem v monokromatskih barvah.

Foto: Ikea

Maksimalizem vzrocev

Čeprav je bil v zadnjem času v vzponu minimalizem, je sedaj čas za maksimalizem. Preveč vzorcev, vpadljivi dizajni, ki na prvi pogled ne grejo skupaj in močne tektsture.

Foto: Ikea

Stenski kolaži

Ta trend ni primeren za vsak prostor ali za vsakega človeka, ampak če imate radi okvirje in umetnost, potem naslednje leto steno spremenite v pravo eksplozijo barv in vzorcev.

Foto: Ikea

Ujemanje pohištva in stene

O monokromatskih sobah smo že govorili, ujemanje stene s kavčem pa deluje obenem lepo in pomirjajoče.

Foto: Ikea

Pisane kvadratne ploščice

Naslednje leto bodo ploščice spet v modi. Preproste kvadratne barvne ploščice so več kot primerne za kopalnico, kvadratne oblike pa delujejo sveže in drugačno.

Temne spalnice

Veliko ljudi ima raje svetle in zračne spalnice, drugi pa bolj temne in temačne. Naslednje leto bo v spalnici prevladovala barva slive in ne tipična modra ali siva.

Foto: Ikea

Fotogalerija

Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika