Interier 2017: Rajska oaza doma

N. E. 22.05.2017
Interier 2017: Rajska oaza doma

Udobje za mehkimi zastori

V svetu, kjer informacije krožijo s svetlobno hitrostjo, je zasebnost prava dragocenost. Ustvarimo si intimen prostor, kjer bomo preživeli dneve in večere, ne da bi nas opazovali sosedje ali mimoidoči. Teraso lahko zastremo s čudovitimi dolgimi zavesami, ki v zadnjem času na srečo postajajo tudi vse večji trend v svetu dizajna, zato bomo gotovo zlahka našli popoln zastor v svojem slogu. Ker imajo le redki možnost luksuza, da celo leto preživijo ob morju, si lahko ambient doma uredimo v relaksacijsko cono, kot jo poznajo v eksotičnih krajih. To nam bo uspelo z zavesami iz naravnih materialov, ki lahko nosijo poslikave zelenja ali cvetličnih elementov.

Tropska vročica

Eksotiko bomo v prostor vnesli tudi z živobarvnimi blazinami na vrtnem pohištvu. Trend belino pušča v ozadju, zato bodo to poletje tako kot v modni sferi tudi v interierju vladala nova pravila. Živahne barve, veselo razpoloženje in boho pridih naznanjajo vroče in sproščeno poletje v naših omarah in interierjih. Les je vse temnejši in bolj surov, ponovno pa postaja aktualen tudi bambus v vseh možnih oblikah. Tako pohištveni velikani kot butični oblikovalci ga namreč to sezono uporabljajo kot glavni element narave, s katerim v prostoru ustvarjajo učinek urbanega tropskega gozda.

Balkon je lahko prava sproščujoča oaza, ne glede na velikost. Foto: Ikea

Palme, bambus in monstere

Napočil je tudi čas, ko svoje sobne rastline lahko preselimo pod sončno svetlobo in tako še poudarimo tropski ambientalni značaj. Pohištvo prekrijmo s tekstilijami različnih barv. Te bodo z mehkobo privabljale goste, ki bodo z veseljem prišli na obisk in ostali na prijetnem druženju. Ob večerih prižgimo sveče na desetinah svečnikov, ki bodo čudovito dopolnili in občutno otoplili atmosfero, predvsem če izbiramo med zlatimi in bronastimi toni.

Svoje obmorsko zatočišče si lahko ustvarimo kar doma. Foto: H&M Home

Orientalska mehkoba

Ne pozabimo na pletene košare v vseh velikostih in oblikah, s katerimi bomo povezali domačnost in orientalskost. Napolnimo jih s platnenimi, lanenimi ali pletenimi odejami, ki nam bodo čez dan služile kot okras, ob večerih, ki bodo s seboj prinesli hlad, pa nas bodo prijetno ogrele. Naša terasa je to poletje lahko tropski Bali, vroča Tajska ali orientalski Maroko. Vzemimo si čas za užitek trenutka in občutenje ambienta ter pustimo, da nas ureditev prostora ponese v kraje, kamor se najraje vračamo.

Galerija:

Fotogalerija

Foto: Maisons du Monde Foto: Maisons du Monde Foto: Maisons du Monde Foto: Maisons du Monde Foto: Maisons du Monde Foto: Maisons di Monde. Foto: H&M Home Foto: Ikea

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča