Interier - božična zgodba

N. E. 23.12.2017
Interier - božična zgodba

Novoletna jelka ali božično drevo naj se šibi pod težo neštetih lučk in okraskov, mizo obložimo s svečkami in prazničnim prtom, iz pečice pa naj zadišijo najboljše kulinarične mojstrovine za naše najbližje. Poigrajmo se z barvnimi kombinacijami, pri dekoriranju pa nikar ne uporabimo le okraskov iz trgovine. Prepustimo se domišljiji in v svojem domu pričarajmo toplino z doma narejenim dekorjem.

Naredi sam … Naj se blešči, svetlika in lesketa!
DIY oziroma koncept »naredi sam« je trenutno glavna smernica božičnega okraševanja, seveda pa je izdelovanje lažje, če navdih za okraske poiščemo na spletu. Z malo truda in spretnimi prsti bomo pričarali pravo božično pravljico. Letošnji trend narekuje zelene in kovinske tone, med katerimi subtilno izstopajo zlati detajli, seveda pa nepogrešljiva ostaja tudi za božič značilna rdeča. Vaze napolnimo z iglastim vejevjem, ki ga okrasimo z obeski različnih oblik, nikar pa ne pozabimo na lučke. Pretiravanje je seveda dovoljeno, še več – naravnost zaželeno je, da naši bivalni prostori zažarijo v tisočerih majhnih žarnicah, ki bodo ustvarile pravljično toplino, slednjo pa bodo dodale tudi mehke blazine z različnimi potiski, tople odeje in ovčji kožuščki.


PREBERITE ŠE: Sodobna novoletna smrekica

Zeleni venček
Venček oblikujemo iz suhega vejevja grmov in dreves, poigramo pa se lahko tudi z iglastimi vejicami. Uporabimo lahko malce bolj eksotično rastlinje – vejice evkaliptusa bodo izgledale naravnost čudovito. Venčku dodamo še nekaj stilskih detajlov. Obesimo ga na vrata ali steno ali pa ga položimo na mizo.


Drevesce DIY
Pozabimo na umetno jelko in izdelajmo inovativno drevesce iz lestve, kovine ali žic. Obdajmo ga z lučkami – in zbiranje prazničnih paketkov pod njim se lahko začne.


Ljubki okraski
Industrijsko kombinirajmo z navdihom iz narave, kovini naj se pridruži les. Iz naravnih materialov in organskih tkanin izdelajmo preproste viseče Božičke, snežinke in zvezde.


Fotogalerija

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Izbor urednika