Interier - ideje za praznično dekoracijo doma

N. E. 10.12.2016
Čarobna pravljica

Čar svetlobe

Letošnji praznični trend je preprost. Bolj se sveti, bolj je šik. Zato si lahko privoščimo toliko lučk, kot si želimo, saj bodo v prostoru ustvarile čarobno vzdušje. Središče dogajanja naj bo kamin, ki ga okrasimo z vazami, polnimi smrekovih vejic, figurami jelenov, božičnimi zvezdami in drugim dekorjem, nadomestimo pa ga lahko tudi z velikimi prazničnimi svečami. Ples ognja bo namreč otoplil naše prostore ter jim dodal kanček božične mističnosti, vonj dišečih sveč pa bo poskrbel, da bo stanovanje dišalo po cimetu, vaniliji, kardamomu in praženih mandljih.

Pri izdelavi novoletne jelke smo lahko popolnoma kreativni. Foto: Ikea

Mehko udobje

Lahko se poigramo z najrazličnejšimi materiali, ki bodo popestrili sedežno garnituro, naslanjače in praznično okrašeno jedilno mizo. Mehke žametne blazine vseh oblik in vzorcev so lahko odlična družba toplim pletenim odejam, kombinacija volne z umetno ovčjo kožo pa bo dnevno sobo spremenila v idilično zimsko zatočišče, ki s svojo mehkobo kar kliče po prijetnem poležavanju. Dobrodošle so tudi bleščice in bleščeče luske ter božični potiski in praznični napisi.

Sedežno garnituro naj v prazničnih dnehpopestr‍ijo blazine v različnih barvah in materialih. Cena: 9,99 evra. 

Moderna tradicija z osebno noto

Središče dekoracije je seveda tradicionalna novoletna jelka, s katero pa lahko to praznično sezono drzno eksperimentiramo in ji dodamo osebni pečat. Monotone barvne kombinacije so preteklost, prepustimo se domišljiji in drevesce okrasimo z mešanico starih družinskih okraskov ter z novimi modernimi obešankami. Najbolj ustvarjalni lahko namesto jelke priredimo pravo umetniško instalacijo – moderno kombinacijo lesa, lučk in kovine. Naj bo dom opremljen domače in prijetno in naj bodo letošnji prazniki najprijetnejši doslej.

Ideje za praznično dekoracijo doma si oglejte v galeriji:

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča