INTERIER - Top 5 trendov v letu 2018

Teja Korošec 07.01.2018
Foto: Unsplash

Barvite kuhinje

Foto: Unsplash

Časi izključno belih kuhinj so že davno mimo. Čeprav bela barva v kuhinjskih prostorih še vedno prevladuje, strokovnjaki za notranji dizajn svetujejo, naj klasično belo kombiniramo s toplimi ali nevtralnimi barvami kot so škrlatna, rjava, modra in siva ter tako prostoru damo več duše.  

Rožni potiski

Foto: Angela Flournoy

Sveži trendi za leto 2018 napovedujejo nadaljnjo priljubljenost rožastih vzorcev. Pričakujemo lahko potiske z velikimi cvetovi in listi v živih barvah. Popolna priložnost za osvežitev spalnice. 

Umetniške stene

Foto: Pexels

Pustim praznim stenam je dokončno odklenkalo. Lahko jih popestrimo z lastinimi slikami in fotografijami, še bolj trendovski pa je nakup raznovrstnih umetniških stenskih instalacij, ki jih danes premore že vsaka bolje opremljena trgovina z notranjo opremo. 

Preberite še: Pisarne, ki so videti kot čudovite dnevne sobe

Bela keramika je "out"

Foto: Unsplash

Belo keramiko v kuhinjah in kopalnicah zamenjujejo drugi materiali in temnejše barve. Izjemno modni so umivalniki iz bakra, betona ali temnega kamna, ki dopolnujejo vse bolj priljubljen rustični stil interierja. 

Vintage luči

Foto: Unsplash

Vintage luči, svetilke in lestenci že nekaj let počasi pronicajo nazaj, trend pa bo doživel vrhunec prav v letošnjem letu. Zaželena so originalna svetila iz preteklih desetletij, ki so restavrirana in kombinirana z novejšo tehnologijo. Morda ravno pravšnje vintage luči najdemo na bolšjaku. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča