Jesenske knjižne novosti 2017

Tina Lagler 27.09.2017
Jesenske knjižne novosti

Jesen ima brez dvoma svoj čar – tudi ta, da po milji volji poležavamo na kavču in si privoščimo katero od jesenskih knjižnih novosti. Na policah knjigarn in bolje založenih trgovin to pot najdemo kar nekaj razburljivih in nadvse zanimivih knjig.

George R. R. Martin, Elio M. García in Linda Antonsson: Svet ledu in ognja

Že na policah

Če je zgodovina predgovor, potem si mojstrovina Georgea R. R. Martina zasluži spodoben uvod. Zdaj je tu v podobi Sveta ledu in ognja. Bogato ilustrirana knjiga, ki vsebuje več kot 170 izvirnih barvnih umetnin, je izčrpna zgodovina Sedmih kraljestev. Bralcem prinaša slikovita pričevanja o epskih spopadih, trpkih rivalstvih in drznih uporih, ki so privedli do dogodkov v zbirki Pesem ledu in ognja ter HBO-jevi nadaljevanki Igra prestolov.

Hendrik Groen: Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 85 let - Do konca se živi

Že na policah

V nadaljevnju knjižne uspešnice člani kluba Starine, ne pa crkovine v novem letu sklenejo, da ne bodo iskali le novih kulinaričnih in izletniških doživetij, temveč se bodo tudi družbeno angažirali. S premišljeno kampanjo bodo prevzeli odbor stanovalcev in se postavili po robu samovoljni direktorica doma …

Foto: Mladinska knjiga

Janez Tekavc: Z otroki po Namibiji

Že na policah

Z otroki po Namibiji je potopis za avanturistične duše, take z otroki in take brez. Janez Tekavec je z družino petih članov, otroki, starimi sedem, enajst in štirinajst let, potoval od najstarejše puščave Namib do vodne gore Waterberg. Srečali so gore peska, ki so postale njihov najlepši tobogan, in celo vrsto živali, ki so jim dovolile, da so jih za hip obiskali na njihovem domu. Pred nami so zdaj utrinki te vznemirljive poti.

PREBERITE ŠE: 5 knjig za ljubitelje lepote

Darja Divjak Jurca: Foksi in športni duh

Že na policah

Lisjak Foksi je maskota Olimpijskega komiteja Slovenije. Je močan in pogumen, odločen in hraber. Rad ima gibanje, naravo, vztrajnost, odločnost, pogum, potrpežljivost, prijateljstvo, sodelovanje … Je zelo dober športnik in prijatelj vseh, ki imajo šport radi. Obožuje prav vse športe in jih tudi zelo dobro pozna. V  letu 2018 se bo skupaj z Olimpijsko reprezentanco odpravil na zimske olimpijske igre v Pjongčang.

Foto:  

Dan Brown: Origin: (Robert Langdon Book 5)

Datum izida: 3. oktober 2017

Robert Langdon, harvardski profesor verske simbolike prispe v Muzej Guggenheim v Bilbau, kjer se udeleži razkritja odkritja, ki bo za vselej spremenilo znanost. Gosti ga njegov prijatelj in nekdanji študent Edmond Kirsch, štiridesetletni tehnološki vseved, ki je s svojimi izumi in drznimi napovedmi za mnoge postal trn v peti, zato tudi ta večer ne sme biti izjema. Edmond bo namreč razkril presenetljiv znanstveni preboj, s katerim želi izpodbijati človeški obstoj.

Izbor urednika