Kadila za odganjanje negativne energije in sproščanje

Klavdija Rupar 11.01.2021
l1380431

Lansko leto pa je Mojca Žove, podjetnica s svojo butično agencijo Super Spicay Media, ustanovila spletno stran YourSoulTime, na katero je pripeljala naravna kadila, ki so trajnostno obarvana in pridelana. 

Sama ta kadila uporablja že nekaj let. So njen spremljevalec pri dnevni meditaciji in sproščanju. Stresno življenje namreč od nje zahteva, da si vzame čas zase, kadila pa ji pri tem pomagajo. V ta svet je hitro vključila tudi svoje prijatelje in iz prve roke videla, kako jih je ta ritual sproščanja in privabljanja dobre energije praktično zasvojil. YourSoulTime je njen stranski projekt, ki ji je zelo blizu, vendar pa je hitro postal več kot to.

Cilj YourSoulTime je, da bi si ljudje vzeli več časa zase. Mojca pravi, da ljudje nimamo težav, da svoj dragoceni čas nudimo našim najbližjim, sodelavcem, nadrejenim, praktično vsem. Ko pa si moramo vzeti trenutek zase, to vedno zanemarimo. "Znance vedno rada povprašam, kdaj so si nazadnje vzeli čas zase, brez telefona, da bi se hitro zamotili." Poudarja, da se je ta problem še dodatno pokazal v 2020, ki je bilo za čisto vsakega izmed nas stresno leto. Svet se je boril s svetovno pandemijo, napetimi izgredi in težkimi situacijami doma. V takšni situaciji pa nase hitro lahko pozabimo. Mojca pravi, da si čas zase jemlje vsak dan. Poskuša redno meditirati in s tem nahraniti svojega duha in se sprostiti. S spletno trgovino bi to prakso želela pridružiti tudi ostalim. "Pa naj bo to uporaba kadil ob meditaciji ali pa ritual, kjer z njim očistimo prostor negativne energije."Njen prvi stik s kadili je bil preko Palo Santa. Zanj je prvič slišala od španske umetnice, ki ji sledi na Instagramu. Videla je njen story, kako je zjutraj pred ustvarjanjem prižgala palčko nekega lesa in jo položila v posodico. Vprašala jo je, kaj to je in razložila ji je vse, od imena do uporabe. Mojca je nato o tem začela brati in se spoznala še z drugimi kadili in zelišči: od belega žajblja, rožmarina, cedre, do mete, evkaliptusa in ostalih.

Pred nakupom je tudi prebrala veliko materiala glede problematike sintetičnih izdelkov na trgu (tukaj je največji problem Palo Santo) ter o problematki izkoriščanja narave s strani pridelovalcev, ki ne delajo etično. Tako je zapravila, kar nekaj časa, da je našla zaupanja vredne prodajalce iz tujine, ki so za izdelke jamčili, da so etično in trajnostno pridelani. A pri naročanju iz tujine je poštnina draga, zato se je prvič pojavila ideja, da to pripelje tudi v Slovenijo.

Kaj sta Palo Santo in Beli žajbelj?

Beli žajbelj in Palo Santo predstavljata temelj "smoke cleansinga" oziroma energetskega očiščevanja z dimom. Beli žajbelj se uporablja za odganjanje negativne energije iz naše okolice. Mojca ga uporablja takrat, ko ima občutek, da so dnevi prepleteni z negativno energijo, ki ne glede na aktivnosti ne gre stran. Poleti je primeren tudi za odganjanje komarjev. Palo Santo pa v prostor in okolico privlači pozitivno energijo. Vzpodbuja tudi kreativnost, zato ga uporablja vsak dan. Ima zelo pomirjajoč in prijeten vonj. Poudarja pa še, da ti izdelki niso namenjeni le tistim, ki iščejo spiritualno vrednost in energetsko očiščevanje. Lahko so zgolj tudi dodatek pri meditaciji, jogi, morda jih prižgemo ob branju knjige. 

Na spletni strani poleg Palo Santa in belega žajblja najdemo še cedro, ročno izdelane palčke sandalovine, do nepozabnih kombinacij belega žajblja z evkaliptusom, sivke in žajblja "Dragon's Blood". Nekatere dobite tudi v paketu, ki ima vsak svoj namen; za sproščanje, povečevanje življenjske energije ali odganjanje negativne energije.

Kmalu prihaja kar nekaj novih izdelkov: pripravljajo tradicionalna indijska kadila z različnimi vonji, dodali bodo ročno izdelane posodice za kadila in kristale.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča