Kaj mesec rojstva pove o tvoji osebnosti in domu?

Klavdija Rupar 04.12.2018
Foto: Unsplash

Gonilna sila pri oblikovanju naših domov in kako v njih živimo, je zelo pogosto povezana z našo osebnostjo. Izbira umetnosti, dekoracija sob, kako pogosto gostimo ljudi, kako pospravljamo in kako se sproščamo – vse to je povezano s tem, kakšne osebe smo. Naša osebnost pa je odvisna tudi od tega kdaj smo rojeni, predvsem, v katerem astrološkem znamenju. Spodaj smo pripravili zanimiv zapis, v katerem je zapisano, kaj mesec, v katerem smo rojeni pove o naši osebnosti in domu, v katerem živimo.

Januar

Ljudje rojeni v januarju so ponavadi kreativni, unikatni in polni domišljije. Navdušeni so nad svojimi cilji in zanje vedno trdo delajo. Radi zabavajo ljudi, njihovi domovi pa so okrašeni z umetnostjo, ki so jo izdelali sami, vsakodnevno pa najdejo nove hobije in projekte, ki bi se jih radi lotili.

Foto: Unsplash

Februar

Rojeni v februarju so umetniki po duši, za zunanji svet pa večkrat videni kot sramežljivi in nenavadni. So izredno občutljivi in sočutni, a znajo biti tudi pozabljivi. Njihovi domovi so udobni in sproščeni, dekoracija pa eklektična.

Marec

So ljudje, ki so izredno energični in naredijo vse za uspeh, vendar znajo tudi sanjariti. Naredijo vse kar morejo, a znajo biti precej impulzivni. So tip ljudi, ki morajo imeti domačo pisarno, v kateri lahko ustvarjajo do onemoglosti. Zagotovo bomo nekje našli tudi kolekcijo dišečih mil in kopeli, ki jim pomaga, da se sprostijo.

Foto: Unsplash

April

Ljudje rojeni v aprilu, so odlični vodje. Imajo močno mnenje in občasno lahko celo izpadejo malce agresivni, vednar so zelo zabavni in zanesljivi. Obožujejo čist in moderen stil  ter nimajo veliko umetnosti, tista, ki jo imajo, pa jim pomeni veliko.

Maj

Majski ljudje so pametni, empatični in izredno prilagodljivi. So izredno ekstrovertirani in delajo ves čas, doker se ne utrudijo, zato je zanje izredno pomembno, da se naučijo poiskati ravnotežje. Doma spreminajajo različne stile in jih skoraj nič ni doma, ali pa imajo vedno polno hišo ljudi.

Foto: Unsplash

Junij

Rojeni v juniju so ponavadi aktivni in imajo radi psihično stimulacijo. So občutljivi in navdihujoči ljudje, a občasno razstreseni. Njihovi domovi so polni umetnosti in dekorja, ki jih motivira, zagotovo pa pri njih najdemo igre in aktivnosti. Večinoma so navdušeni nad čistočo, a občasno puščajo stvari tam, kamor ne spadajo.

Julij

Julijski ljudje so ponavadi malo sramežljivi, vendar obožujejo dramo in so občasno zaverovani vase. So izredno kreativni in strastni, njihov dom pa je svetišče, saj veliko časa preživijo doma, kjer se sproščajo, polnijo baterije in skrbijo zase. Zagotovo pa lahko najdemo več nedokončanih projektov, ki so jih pustili, ko so našli nekaj drugega.

Foto: Unsplash

Avgust

So izredno pridni in delovni ljudje, ki jih vodi uspeh. Imajo tako pozitivno in optimistično plat, po drugi strani pa znajo biti precej kritični. So izredno magnetični, ljudje jih obožujejo, zato so odlične vodje. So naravno rojeni gostitelji, zato se ves čas trudijo, da je njihov dom čist, topel in prijeten.

September

Septembrski ljudje so perfekcionisti, kar pomeni, da so izredno osredotočeni na detajle in se večkrat zgodi, da jim popustijo živci. Občasno so površinski, a ne v slabem pomenu besede, pomeni samo, da imajo radi lepe stvari. Veliko časa si vzamejo za opremljanje hiše in postavljanje kosov na pravo mesto.

Foto: Unsplash

Oktober

Imajo velike in drzne osebnosti. So pametni in očarljivi, iskreni in malce sarkastični ter se večkrat pozabijo sprostiti. Njihovi domovi so malce zanemarjeni, pa ne ker ne bi pospravljali, ampak ker enostavno nimajo časa za to, saj večkrat delajo pozno in se družijo z ljudmi, kar pomeni, da so le redko doma.

November

Ljudje rojeni v novembru so trmasti, agresivni in malce uporniški, a so strastni do svojih ciljev in znajo biti brez strahu ter izredno zabavni. Najbolj pomembno jim je, da se počutijo svobodne. Njihov dom je prostor, kjer so lahko popolnoma oni, zato je dekor drzen in poln osebnosti, postavljajo pa svoja pravila, kar pomeni, da bodo pospravili takrat, ko bodo imeli čas oziroma se jim bo dalo.

Foto: Unsplash

December

Decembrski ljudje so veseli, zanesljivi, odgovorni in vedno končajo vse, česar se lotijo. So zvesti ljudem, ki jih imajo radi, a se zapirajo pred novimi priložnostmi. Pomembno jim je, da so njihovi domovi udobni in vabljivi, večina njihovih gostov pa so družina in bližnji prijatelji.

Prirejeno in povzeto po apatmenttherapy.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča