Kaj vas lahko motivira pri redni vadbi?

Klavdija Rupar 12.08.2021
julia-ballew-gh8qhonehoe-unsplash

Sem tip človeka, ki res ne mara telovadbe. In čeprav se redno gibam vsaj trikrat do štirikrat tedensko, se mi je vsakič znova težko postaviti na blazino in narediti trening. A motivira me vsakodnevno dobro počutje, boljši imunski sistem, več kondicije in gibljivosti ter posledično tudi boljše mentalno počutje. 

Za vas imamo torej nekaj nasvetov, kako najti motivacijo za vadbo in jo obdržati.

Postavite si točne in dosegljive cilje

Ne govorimo o izgubi 15 kg v enem mesecu, govorimo o preprostih ciljih, kot je npr. na dnevni ravni narediti 10.000 korakov ali pa narediti vsaj deset sklec oz. se izboljšati na tistih področjih, ki vam ne gredo pretirano dobro. Izberite si preproste in lahko dosegljive cilje in začnite.

Foto: pexels

Vzemite gibanje kot opravek

Če boste čakali, da boste primerne volje za vadbo, potem je nikoli ne boste naredili in boste samo našli cel kup izgovorov. Zato si vadbo napišite v koledar in jo naredite tako kot vse ostale opravke, ki vas čakajo. Če ste izredno utrujeni in vam res ni do vadbe, pa se vsaj sprehodite do bližnjega gozda in se naužijte svežega zraka.

Gibajte se iz pravih razlogov

Dokler boste vadbo videli zgolj kot pomoč do lepše postave, bo vaše dojemanje vadbe slabo. To vsekakor ni glavni razlog. Ko čez mesec ali dva še vedno ne boste videti, kot si želite, boste namreč lahko hitro prenehali z vadbo, saj vam ni dala željenih rezultatov. Zato poiščite druge razloge, kot so npr. boljše počutje, manj tesnobnosti, boljša motivacija za delo ali učenje, boljše mentalno zdravje. Naj vadba ne bo kazen za preveč sladkarij.

Foto: pexels

Privoščite si športna oblačila

To je mogoče sicer slišati smešno, ampak prava oblačila vas bodo zagotovo spravila v boljšo voljo. Privoščite si kakšen nov športni kos in vadba bo takoj lažja, saj se boste tudi vi bolje počutili v svoji koži.

Spremljajte in delite svojo vadbo

Kupite si pametno športno uro, s katero boste spremljali dnevne rezultate in tudi napredek. Takšne ure vam namreč tekom dneva merijo, koliko kalorij ste pokurili, koliko ur na dan stojite, koliko korakov prehodite in koliko minut vadbe ste opravili. S tem boste ves čas spremljali vaše gibanje in morebiten napredek.

Foto: pexels


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča