Kako čez dan spiti dovolj vode?

Klavdija Rupar 25.05.2021
pexels-photo-1458684

Kako torej poskrbite, da vsak dan spijete dovolj vode?

Povezujte vodo z določenimi deli dneva

Naredite si svojo rutino: spijte velik kozarec vode vsak dan, ko se zbudite, v službi spijte kozarec vode vsakič, ko greste na stranišče. Vodo si nalijte v stekleničko in jo vzemite s seboj, kamorkoli greste. Preden začnete s treningom si pripravite kozarec (ali dva) vode in ga spijte po koncu. Zavedajte se tudi, da bolj kot ste aktivni, več boste morali piti.Foto: pexels

Obstajajo tudi drugi načini hidriranja

Voda je sicer glavna pri hidriranju telesa in kože, a zadosten vnos vode, lahko na dnevni prinesete notri tudi na druge načine. Namesto klasične vode iz pipe si privoščite kokosovo vodo, pripravite nesladkan zeliščni čaj, skuhajte si zelenjavno juho, ali pa vodo nadomestito s fermentirano pijačo oz. zaužijte čim več svežega sadja in zelenjave. Poleg količine vode je torej bistvenega pomena tudi kaj pojeste.

Prenesite aplikacijo

Obstaja več različnih aplikacij, ki vas bodo na vsake toliko časa opomnile, da morate spiti kozarec vode. Še bolje je, če imate pametno uro, ki vas bo spomnila tega opravila. Poiščite aplikacije v Apple Store (za iPhone uporabnike) ali pa v Google Play (za android uporabnike).Foto: pexels

Dodajte v vodo sadje

Ne marate same vode? Potem vanjo brez težav dodate različno sadje, še posebej so priljubljeni agrumi, kot so limone, pomaranče, grenivke ali limete. Dodate lahko tudi meto ali meliso. Nasvet: vsak večer pred spanjem, v steklenico, ki jo nosite s seboj, natočite vodo, dodajte najljubše sadje in jo ponoči pustite v hladilniku. Tako boste imeli naslednji dan že pripravljeno hladno vodo za čez dan.

Foto: pexels

Steklenice z opomnikom

Če vam tudi aplikacija ne pomaga, ali ne nosite vedno telefona s seboj, bo za vas primerna steklenica, ki vas bo opomnila, kdaj morate piti vodo. Ena izmed takšnih je Equa steklenica - pametna steklenica iz nerjavečega jekla, ki izračuna vaše dnevne potrebe po vodi, sledi hidraciji in vam pošlje žareč opomnik, ko ga najbolj potrebujete.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča