Kako čim bolje izkoristiti preostanek poletja?

Klavdija Rupar 16.07.2021
boxed-water-is-better-fusqyeccp-0-unsplash

Z dnevnimi opazkami, da nas že konec avgusta ali v začetku septembra čakajo ponovna zaprtja, je edino pravilno, da preostanek poletja, ki je še pred nami, kar se da dobro izkoristimo. Lahko je to še hiter skok na morje, branje knjig za katere med letom ni časa, ali pa uživanje v družbi prijateljev.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako lahko še izkoristite poletje, ki je pred nami.

Praznujete mesec sladoleda

Poleti sladoleda nikoli ni preveč, a če se želite prepusiti novim okusom, vam priporočamo, da kupite nekaj različnih vrst in jih na slepo preizkusite s prijatelji. Lahko preizkusite tudi katerega izmed zdravih receptov za sladoled, ali pa preprosto zvečer ob gledanju Netflixa kar iz banjice jeste najljubši okus.

Foto: pexels

Poskusite z brezmesnimi dnevi

Če radi zaužijete meso, vam priporočamo, da si tekom poletja izberete en dan v tednu in namesto mesa jeste brezmesno hrano. Še posebej poleti so lahne in hitro pripravljene jedi kot nalašč. Privoščite si zelenjavo bogato z vlakninami in hranili ter poskrbite za boljše počutje.

Specite najljubšo sladico

Specite več različnih sladic, ali pa se s prijatelji dogovorite, da vsak pripravi nekaj, nato pa organizirajte zabavo ali piknik in naj vsak preizkusi vse, nato pa ocenite vaše kuharske sposobnosti.

Foto: pexels

Preizkusite obrazno jogo

Če si želite čim bolj sijočega obraza, z napeto kožo, brez gubic, potem vam priporočamo, da preizkusite jogo obraza. Vaje najdete tako na YouTubu ali pa se obrnite na inštruktorico Karin, ki pod znamko Glow in Face, vodi tečaje joge obraza.

Ponovno preberite svojo najljubšo knjigo

Nimate več idej, kaj novega bi prebrali? Potem pobrskajte po domači knjižni polici in ponovno preberite eno izmed svojih najljubših knjig. Lahko se vrnete tudi v domovanje staršev in najdete najljubšo knjigo iz otroštva, ki vas bo zagotovo popeljala nazaj v otroške dni.

Foto: pexels

Preizkusite novo frizuro

Če imate dolge lase in že nekaj časa razmišljate o bolj kratki frizuri, je poletje kot nalašč za to odločitev. Krajši lasje so lažji, pod njimi pa vam bo tudi precej manj vroče. Če vam drastične spremembe niso blizu, pa vam priporočamo samo kakšen nov lasni dodatek, namesto fige ali čopa kito, za bolj drzne pa skuštran fru fru.

Organizirajte poseben zmenek

Namesto, da se na zmenek odpravite v restavracijo ali v kino, si doma na vrtu ali pa na plaži pogrnite odejo, prinesite s seboj prigrizke in pijačo ter na računalniku predvajajte vajin najljubši film. Naj bo poletni zmenek res nekaj posebnega.


Privoščite si nočno kopanje

Ko boste naslednjič na morju, vam priporočamo, da si privoščite nočno kopanje. Kaj je lepšega kot se ob polni luni in z zvezdami razsvetljenim nebom vreči v temno vodo? Če te dovolj pogumni, si lahko privoščite tudi golo kopanje.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča