Kako do ugodnih letalskih vozovnic na spletu

Teja Korošec 20.05.2018
Foto: Pexels

Skyscanner

Foto: Skyscanner

Skyscanner spada med največje in najbolj priljubljene meta-iskalnike letalskih kart, portal namreč mesečno uporabi okoli 60 milijonov ljudi. Stran je na voljo v kar 30 jezikih, a slovenščine žal ni med njimi. Vključuje tudi redne novice iz letalske industrije ter nudi potovalne nasvete. Nam je najbolj všeč Skyscanner-jev grafični prikaz nihanja cen, seveda pa je koristen le, če nismo omejeni na določene datume.

Vayama

Foto: Vayama

Vayama je ameriški iskalnik, ki obljublja najboljše cene letov preko 800 letalskih družb in v več kot 9000 destinacij. Nam sta všeč lep dizajn strani in visoka odzivnost centra za podporo uporabnikom. Portal prav tako omogoča nakup vozovnic za škarjste lete. Že nekajkrat nas je presenetil z izjemno ugodnimi cenami. 

Momondo

Foto: Pixabay

Eden izmed iskalnikov, ki so v zadnjih letih najbolj zrasli, je zagotovo Momondo. Leta 2006 je bil portal razvit na Danskem in od takrat dalje nas navdušuje z neverjetnimi cenami letalskih kart. Momondo je prejel številne nagrade za najboljšo potovalno spletno stran, saj premore tudi odličen potovalni blog. Hkrati se nam zdi najboljša možnost za iskanje škarjastih letov, poleg tega smo navdušeni nad njegovo mobilno aplikacijo

Kiwi

Foto: Kiwi

Kiwi je nekoliko manj poznan spletni portal za iskanje poceni letalskih vozovnic iz Češke, zaradi katerega smo v preteklosti že nekajkrat prihranili več deset evrov. Na strani lahko sledimo aktualnim obvestilom o potencialnih vremenskih nevšečnostih, leti v ogrožene destinacije pa so izločeni iz rezultatov. Zaradi povečanega povpraševanja Kiwi išče nove okrepitve. 

Google flights

Foto: Google flights

Kralj spleta je pred nekaj leti svoje delovanje razširil tudi na področje potovanj. Medtem, ko večina drugih podobnih portalov ponuja tudi rezervacije hotelskih sob in najem avtomobilov, se iskalnik Google flights osredotoča zgolj na lete. Slovi kot najhitrejši iskalnik ugodnih letalskih vozovnic. Dodatna prednost je, da je na voljo tudi v slovenskem jeziku

Seveda obstaja še vrsta podobnih spletnih portalov kot so Kayak, Expedia, Travelocity in drugi. Vsak ima svoje prednosti in izbira je odvisna od naših prioritet. Žal popolnega iskalnika ni, zato se nam splača vzeti nekaj več časa in pregledati vsaj nekaj omenjenih. Pa srečno pot!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča